Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές με Σολομό Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Φιογκάκι Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Φιογκάκια
500 γρ. Φιογκάκι MISKO
100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
200 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
χυμός από ½ λεμόνι
100 γρ. καπνιστός σολομός σε φετούλες
ξύσμα από 1 λεμόνι
½ ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Φιογκάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Ρίχνουμε το τυρί κρέμα στην ίδια κατσαρόλα μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζεστό νερό των ζυμαρικών, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, μέχρι να έχουμε ρευστή σάλτσα. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τον ενσωματώνουμε στη σάλτσα.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον σολομό και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά να μοιραστούν τα υλικά.
Σερβίρουμε αμέσως με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και ξύσμα λεμονιού.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.