facebook instagram youtube
GR | EN

Φιογκάκια με καπνιστό σολομό και ελαφριά κρέμα

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_FIOGKAKI

MISKO Φιογκάκι

500 γρ. Φιογκάκι MISKO

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

200 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου

χυμός από ½ λεμόνι

100 γρ. καπνιστός σολομός σε φετούλες

ξύσμα από 1 λεμόνι

½ ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Φιογκάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν.

Ρίχνουμε το τυρί κρέμα στην ίδια κατσαρόλα μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζεστό νερό των ζυμαρικών, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, μέχρι να έχουμε ρευστή σάλτσα. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τον ενσωματώνουμε στη σάλτσα.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον σολομό και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά να μοιραστούν τα υλικά.

Σερβίρουμε αμέσως με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και ξύσμα λεμονιού.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.