Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές με Κοτόπουλο Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Παραδοσιακές Συνταγές Βαγγέλης Δρίσκας Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Πασχαλινές Συνταγές Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Χυλοπίτες Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Χυλοπίτες με αυγά
500 γρ. Χυλοπίτες MISKO
1 κόκορα κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
800 γρ. τριμμένες ντομάτες
200 ml κόκκινο κρασί
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 ξύλο κανέλα
3 αστεροειδείς γλυκάνισους
1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Σοτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα με τα κρεμμύδια σε 100 ml ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις ροδίσουν, σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το μπαχάρι, την κανέλα, τους αστεροειδείς γλυκάνισους, την πάπρικα, τον πελτέ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε.
Βράζουμε τον κόκκορα σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Χυλοπίτες MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως με τον κόκορα και τη σάλτσα του, πασπαλίζοντας με το τριμμένο μετσοβόνε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.