facebook instagram youtube
GR | EN

Χυλοπίτες με κόκορα κρασάτο

Συνταγή από: Βαγγέλη Δρίσκα
χυλοπίτες κόκκορας_MISKO
REC_xilopites_kokkora_krasato.jpg
χυλοπίτες κόκκορας_MISKO
REC_xilopites_kokkora_krasato.jpg

Αφού όλο το χρόνο λιγουρεύεστε ένα βαθύ πιάτο αχνιστές χυλοπίτες με κοκκινιστό κόκορα κρασάτο, γιατί την επόμενη φορά που θα έχετε χρόνο, να μη δοκιμάσετε αυτή την εύκολη συνταγή;

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 90΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-XYLOPYTES 1024724 – 11

MISKO Χυλοπίτες με αυγά

500 γρ. Χυλοπίτες MISKO

1 κόκορα κομμένο σε μερίδες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

800 γρ. τριμμένες ντομάτες

200 ml κόκκινο κρασί

4-5 κόκκους μπαχάρι

1 ξύλο κανέλα

3 αστεροειδείς γλυκάνισους

1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. ζάχαρη

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα με τα κρεμμύδια σε 100 ml ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.

Μόλις ροδίσουν, σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το μπαχάρι, την κανέλα, τους αστεροειδείς γλυκάνισους, την πάπρικα, τον πελτέ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε.

Βράζουμε τον κόκκορα σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Χυλοπίτες MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως με τον κόκορα και τη σάλτσα του, πασπαλίζοντας με το τριμμένο μετσοβόνε.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.