facebook instagram youtube

Χυλοπίτες με κόκορα κρασάτο

Συνταγή από: Βαγγέλης Δρίσκας
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 90΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_XILOPITES.png

MISKO Χυλοπίτες με αυγά

500 γρ. Χυλοπίτες MISKO

1 κόκορα κομμένο σε μερίδες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

800 γρ. τριμμένες ντομάτες

200 ml κόκκινο κρασί

4-5 κόκκους μπαχάρι

1 ξύλο κανέλα

3 αστεροειδείς γλυκάνισους

1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. ζάχαρη

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα με τα κρεμμύδια σε 100 ml ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.

Μόλις ροδίσουν, σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το μπαχάρι, την κανέλα, τους αστεροειδείς γλυκάνισους, την πάπρικα, τον πελτέ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε.

Βράζουμε τον κόκκορα σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Χυλοπίτες MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως με τον κόκορα και τη σάλτσα του, πασπαλίζοντας με το τριμμένο μετσοβόνε.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.