facebook instagram youtube
REC_xilopites_kokkora_krasato.jpg
REC_xilopites_kokkora_krasato.jpg
shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 100΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_XILOPITES.png

MISKO Χυλοπίτες με αυγά

500 γρ. Χυλοπίτες MISKO

1 κόκορα κομμένο σε μερίδες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

800 γρ. τριμμένες ντομάτες

200 ml κόκκινο κρασί

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 ξύλο κανέλα

4-5 κόκκους μπαχάρι

2 αστεροειδείς γλυκάνισους

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

100 γρ. μυζήθρα τριμμένη

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα με τα κρεμμύδια σε 100 ml ελαιόλαδο.

Μόλις ροδίσουν, σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, τον πελτέ, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, τους αστεροειδείς γλυκάνισους και την πάπρικα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό, και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τις Χυλοπίτες MISKO και αφήνουμε να μαγειρευτούν για όσο χρόνο γράφει το πακέτο.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη μυζήθρα και σερβίρουμε.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.