Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Κοτόπουλο Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ραντεβού Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Τορτελίνια Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Τορτελίνι με τυριά
250 γρ. Τορτελίνι με τυριά MISKO
6 μπουτάκια κοτόπουλο φιλέτο σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
60 ml λευκό κρασί
3-4 κλωναράκια θυμάρι & έξτρα για το σερβίρισμα
400 ml νερό ή ζωμό κοτόπουλου
150 ml κρέμα γάλακτος light
χυμό από ½ λεμόνι
ξύσμα λεμονιού
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά απ’ όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τα φυλλαράκια από το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό κοτόπουλου. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Τορτελίνι με τυριά MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά,τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα που έβρασαν, τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Κλείνουμε για να παραμείνουν ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον χυμό λεμονιού στο κοτόπουλο, ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις να δέσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα τορτελίνι με λίγες μπουκιές κοτόπουλο και κουταλιές από τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι και λίγο ξύσμα λεμονιού.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.