facebook instagram youtube
GR | EN

Τορτελίνι με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Τορτελίνι με τυριά

250 γρ. Τορτελίνι με τυριά MISKO

6 μπουτάκια κοτόπουλο φιλέτο σε μπουκίτσες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

60 ml λευκό κρασί

3-4 κλωναράκια θυμάρι & έξτρα για το σερβίρισμα

400 ml νερό ή ζωμό κοτόπουλου

150 ml κρέμα γάλακτος light

χυμό από ½ λεμόνι

ξύσμα λεμονιού

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά απ’ όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τα φυλλαράκια από το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό κοτόπουλου. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Τορτελίνι με τυριά MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά,τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα που έβρασαν, τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Κλείνουμε για να παραμείνουν ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον χυμό λεμονιού στο κοτόπουλο, ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις να δέσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα τορτελίνι με λίγες μπουκιές κοτόπουλο και κουταλιές από τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι και λίγο ξύσμα λεμονιού.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.