facebook instagram youtube
GR | EN

Σπαγγέτι χωρίς γλουτένη με κεφτεδάκια κοτόπουλου

DSC_0520_sleed
DSC_0528_sleed
DSC_0520_sleed
DSC_0528_sleed

Σπαγγέτι χωρίς γλουτένη, με κοκκινιστά κεφτεδάκια κοτόπουλου. Μία συνταγή χαμηλών θερμίδων και υψηλής πρωτεΐνης αλλά πάνω από όλα ελεύθερη γλουτένης, ιδανική για όλους όσους ταλαιπωρούνται από δυσανοχή ή ευαισθησία στο εν λόγω συστατικό.

shadow shadow
preperation 30΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 45΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 5 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-GLUTEN_FREE-SPAGHETTI- 360x1024

MISKO Σπαγγέτι Χωρίς Γλουτένη

500 γρ. Σπαγγέτι MISKO Χωρίς Γλουτένη

Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου

500 γρ. κιμάς από φιλέτο στήθους κοτόπουλου

1 ξερό κρεμμύδι

1 κόκκινη πιπεριά

1 καρότο

3 φέτες ψωμί ελεύθερο γλουτένης τριμμένο

1 μεγάλο αυγό

70 ml γάλα χαμηλών λιπαρών

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι

1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

αλάτι & φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

200 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα

400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

1 χούφτα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. μέλι

αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τρίβουμε το καρότο. Σε αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο.

Μόλις τα λαχανικά πάρουν χρώμα, προσθέτουμε γλυκιά πάπρικα, καπνιστή πάπρικα, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σοτάρουμε για άλλα δέκα λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε πολυκοπτικό μηχάνημα ή με ραβδομπλέντερ χειρός χτυπάμε το μείγμα ψημένων λαχανικών μέχρι να πάρουμε μια πάστα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά κοτόπουλου με το τριμμένο ψωμί, το αυγό, το γάλα, την πάστα λαχανικών, προσθέτουμε πάπρικα, καπνιστή πάπρικα, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.

Με βρεγμένα χέρια φτιάχνουμε περίπου 20 κεφτεδάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά με το ελαιόλαδο και μόλις γυαλίσει, ρίχνουμε το μέλι και αφήνουμε να καραμελώσουν για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα Σπαγγέτι MISKO Χωρίς Γλουτένη και μαγειρεύουμε για 11 λεπτά.

Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το φούρνο και τα ρίχνουμε στη ζεστή σάλτσα.

Σερβίρουμε τα Σπαγγέτι MISKO Χωρίς Γλουτένη με τα κοκκινιστά κεφτεδάκια κοτόπουλου και προαιρετικά γαρνίρουμε με έξτρα βασιλικό.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.