facebook instagram youtube

Σπαγγέτι με προσούτο και πορτοκάλι

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χρυσή Σειρά Σπαγγετίνη No10

500 γρ. Σπαγγετίνη Νο10 Χρυσή Σειρά MISKO

6 φέτες προσούτο κομμένο σε λωρίδες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 πράσα λεπτοκομμένα

χυμό από 2 πορτοκάλια

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

80 γρ. flakes παρμεζάνας

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Σπαγγετίνη Νο10 Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το προσούτο για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Το μεταφέρουμε σε πιάτο.

Ρίχνουμε άλλη 1 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα, αλατοπιπερώνοντάς τα, για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και να χυλώσει η σάλτσα, για 5-6 λεπτά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και το προσούτο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ξύσμα πορτοκαλιού και flakes παρμεζάνας.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.