Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές με Χοιρινό Συνταγές με Χρυσή Σειρά Συνταγές για Ραντεβού Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές με Σπαγγετίνη Μακαρονάδες του κόσμου Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Χρυσή Σειρά Σπαγγετίνη No10
500 γρ. Σπαγγετίνη Νο10 Χρυσή Σειρά MISKO
6 φέτες προσούτο κομμένο σε λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσα λεπτοκομμένα
χυμό από 2 πορτοκάλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
80 γρ. flakes παρμεζάνας
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Σπαγγετίνη Νο10 Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το προσούτο για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Το μεταφέρουμε σε πιάτο.
Ρίχνουμε άλλη 1 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα, αλατοπιπερώνοντάς τα, για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και να χυλώσει η σάλτσα, για 5-6 λεπτά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και το προσούτο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ξύσμα πορτοκαλιού και flakes παρμεζάνας.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.