facebook instagram youtube
GR | EN

Σπαγγέτι αλά καρετιέρα

Συνταγή από: Teti's Flakes
Misko_spaghetti_tetisflakes-3_sleed
Misko_spaghetti_tetisflakes-2_sleed
Misko_spaghetti_tetisflakes-3_sleed
Misko_spaghetti_tetisflakes-2_sleed

Μια μακαρονάδα πολύ γευστική, γρήγορη και οικονομική καθώς με λιγότερο από 9 υλικά θα ταξιδέψετε στη μαγευτική Ιταλία με μια μόνο μπουκιά.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-SPAGHETT-No6- 1021314

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

200 γρ. μπέικον, σε κύβους

100 ml λευκό Κρασί

1/4 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1/4 φλ. φρυγανιά, σπασμένη με το χέρι

αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία, μείον ένα λεπτό.

Στο τηγάνι όπου ετοιμάζουμε τη σάλτσα προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Επιπλέον περιχύνουμε με κουτάλα λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα 2/3 του ψιλοκομμένου μαϊντανού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντας τα με τη φρυγανιά και επιπλέον μαϊντανό.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.