facebook instagram youtube

Pιγκατόνι με κρέμα γάλακτος

Μια λαχταριστή μακαρονάδα έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά. Η πλούσια κρέμα μαζί με το bacon αγκαλιάζουν υπέροχα τα αγαπημένα Ριγκατόνι MISKO.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ριγκατόνι

500 γρ. Ριγκατόνι MISKO

1 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. bacon, σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο

150 ml κρασί λευκό

400 γρ. κρέμα γάλακτος

150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

2 κ.σ. μαϊντανό

μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Κρατάμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.

Παράλληλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Με τη φαρδιά πλευρά ενός μεγάλου μαχαιριού πατάμε τα σκόρδα. Τα προσθέτουμε στο ελαιόλαδο μαζί με το bacon και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Μόλις το σκόρδο χρυσαφίσει το αφαιρούμε από το τηγάνι.

Σβήνουμε με κρασί και ανακατεύουμε. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ριγκατόνι και βράζουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά και να έχει δημιουργηθεί μία παχύρευστη σάλτσα.

Τέλος προσθέτουμε τη παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.