Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ριγκατόνι
500 γρ. Ριγκατόνι MISKO
1 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. bacon, σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο
150 ml κρασί λευκό
400 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 κ.σ. μαϊντανό
μαύρο πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Κρατάμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
Παράλληλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Με τη φαρδιά πλευρά ενός μεγάλου μαχαιριού πατάμε τα σκόρδα. Τα προσθέτουμε στο ελαιόλαδο μαζί με το bacon και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Μόλις το σκόρδο χρυσαφίσει το αφαιρούμε από το τηγάνι.
Σβήνουμε με κρασί και ανακατεύουμε. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ριγκατόνι και βράζουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά και να έχει δημιουργηθεί μία παχύρευστη σάλτσα.
Τέλος προσθέτουμε τη παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.