Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Light Συνταγές με Κοτόπουλο Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές για Διαβητικούς Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Πέννε Ριγκατέ Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Ολικής Άλεσης Πέννε Ριγκάτε
500 γρ. Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO
2 φιλέτα κοτόπουλου σε μπουκιές
½ κ.γ. ξερό βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
50 ml λευκό βαλσάμικο ξύδι
100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξερό βασιλικό και το σοτάρουμε απ’ όλες τις μεριές, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια και ελάχιστο ακόμα αλάτι και σοτάρουμε όλα μαζί τα υλικά για περίπου 5-6 λεπτά.
Σβήνουμε με το βαλσάμικο και περιμένουμε να εξατμιστεί λίγο. Προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών, τα βρασμένα ζυμαρικά και το φρεσκοκομμένο βασιλικό και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.