facebook instagram youtube
GR | EN

Πέννες ολικής άλεσης με ντοματίνια και κοτόπουλο

πέννες ολικής άλεσης κοτοπουλο_MISKO
πέννες ολικής άλεσης κοτοπουλο_MISKO

Εύκολη και αρωματική μακαρονάδα ολικής άλεσης με πέννες, σοταριστά ντοματίνια και φιλέτο κοτόπουλο, θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-WHOLE_WHEAT-PENNE 6801024 – 18

MISKO Ολικής Άλεσης Πέννε Ριγκάτε

500 γρ. Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO

2 φιλέτα κοτόπουλου σε μπουκιές

½ κ.γ. ξερό βασιλικό

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

50 ml λευκό βαλσάμικο ξύδι

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξερό βασιλικό και το σοτάρουμε απ’ όλες τις μεριές, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια και ελάχιστο ακόμα αλάτι και σοτάρουμε όλα μαζί τα υλικά για περίπου 5-6 λεπτά.

Σβήνουμε με το βαλσάμικο και περιμένουμε να εξατμιστεί λίγο. Προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών, τα βρασμένα ζυμαρικά και το φρεσκοκομμένο βασιλικό και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.