facebook instagram youtube
GR | EN

Πέννε Ριγκάτε με ντομάτα, σαλάμι Λευκάδος και φέτα

Συνταγή από: Γιάννη Λουκάκο
019A5418_sleed
019A5413
019A5418_sleed
019A5413

Αυτή η συνταγή με Πέννε Ριγκάτε MISKO, ντοματίνια, σαλάμι Λευκάδος και φέτα, συνδυάζει μυρωδιές ελληνικής κουζίνας και την απόλυτη απόλαυση μιας χορταστικής μακαρονάδας! Πλούσια γεύση, εύκολη εκτέλεση, σκέτη απόλαυση!

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-PENNE 5501024 – 18

MISKO Πέννε Ριγκάτε

500 γρ. Πέννε Ριγκάτε MISKO

200 γρ. σαλάμι, σε μέτριο καρέ

200 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε μέτριο καρέ

240 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

520 γρ. σάλτσα ντομάτας

280 γρ. φέτα

12 γρ. βασιλικός, φύλλα, χοντροκομμένος

20 γρ. σαλάμι Λευκάδος, σε λεπτά στικς

30 γρ. ψωμί, τριμμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

μαύρο πιπέρι, φρέσκο, τριμμένο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί, ρίχνουμε 10 γρ. ελαιόλαδο, αλατίζουμε ελαφρώς και ανακατεύουμε. Στρώνουμε το ψωμί σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα μέχρι να καβουρδιστεί για περίπου 10 με 15 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε τις Πέννε Ριγκάτε MISKO σε καλά αλατισμένο νερό (7γρ. αλάτι ανά 1 λίτρο νερό), σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε 100 γρ. νερό σε ένα σκεύος.

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 20γρ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σαλάμι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά και να πάρει λίγο χρώμα το σαλάμι, για 3 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, για 1 λεπτό περίπου.

Ρίχνουμε τα 100 γρ. από το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μισή φέτα, ανακατεύουμε και την σπάμε ελαφρώς με την κουτάλα.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα και να χυλώσουν. Αν έχουμε περισσότερη υγρασία στο σκεύος, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε  μέχρι να δέσει η σάλτσα και να χυλώσουν σωστά τα ζυμαρικά. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον μισό βασιλικό, το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε πιάτο της αρεσκείας μας, μοιράζουμε από πάνω το σαλάμι σε στικς, τον υπόλοιπο βασιλικό, την υπόλοιπη φέτα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί που έχουμε καβουρδίσει.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.