facebook instagram youtube
GR | EN

Παέγια με κοτόπουλο και θαλασσινά

ΠΑΕΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ_ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ_MISKO_2
ΠΑΕΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ_ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ_MISKO_1
ΠΑΕΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ_ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ_MISKO_2
ΠΑΕΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ_ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ_MISKO_1

Αυτή η εκδοχή της ισπανικής παέγια με κριθαράκι, παντρεύει το κοτόπουλο με τα θαλασσινά σε ένα αρωματικό ζωμό με σαφράν και μπορεί να στολίσει το τραπέζι σας σε λιγότερο από 1 ώρα.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-METRIO 1024581 – 6

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

6 μπουτάκια κοτόπουλου φιλέτο σε μπουκιές

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια

200 γρ. αρακά φρέσκο ή κατ/νο

4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

½ κ.σ. πάπρικα καπνιστή

½ κ.γ. σαφράν σε κλωστούλες

1.500 καυτό ζωμό κοτόπουλου

12 γαρίδες μεγάλες χωρίς κέλυφος

500 γρ. μύδια με μισό κέλυφος κατ/να

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 λεμόνια σε τέταρτα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά, απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Το μεταφέρουμε σε πιάτο.

Σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τις μεταφέρουμε κι αυτές σε πιάτο.

Ζεσταίνουμε άλλες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον αρακά και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Αλατίζουμε πολύ ελαφρά (αναλόγως πόσο αλμυρός θα είναι ο ζωμός) και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα και το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Διαλύουμε το σαφράν στον καυτό ζωμό κοτόπουλου και περιχύνουμε με τον μισό το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά και συνεχώς για 10 λεπτά ή μέχρι να τον απορροφήσει το κριθαράκι.

Περιχύνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και μόλις απορροφήσει τη μισή περίπου δόση υγρών το κριθαράκι μετά από 3-4 λεπτά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μύδια και τις γαρίδες.

Συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα για περίπου 3-4 λεπτά ακόμα και όσο είναι ακόμα ζουμερό το κριθαράκι, αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε την Παέγια μαζί με τέταρτα λεμονιού για στύψιμο, φροντίζοντας κάθε πιάτο να έχει κοτόπουλο, γαρίδες και μύδια.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.