Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες Συνταγές με Κοτοπουλο Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Κριθαράκι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κριθαράκι Μέτριο
500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO
6 μπουτάκια κοτόπουλου φιλέτο σε μπουκιές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
200 γρ. αρακά φρέσκο ή κατ/νο
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
½ κ.σ. πάπρικα καπνιστή
½ κ.γ. σαφράν σε κλωστούλες
1.500 καυτό ζωμό κοτόπουλου
12 γαρίδες μεγάλες χωρίς κέλυφος
500 γρ. μύδια με μισό κέλυφος κατ/να
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 λεμόνια σε τέταρτα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά, απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Το μεταφέρουμε σε πιάτο.
Σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τις μεταφέρουμε κι αυτές σε πιάτο.
Ζεσταίνουμε άλλες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον αρακά και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Αλατίζουμε πολύ ελαφρά (αναλόγως πόσο αλμυρός θα είναι ο ζωμός) και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα και το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Διαλύουμε το σαφράν στον καυτό ζωμό κοτόπουλου και περιχύνουμε με τον μισό το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά και συνεχώς για 10 λεπτά ή μέχρι να τον απορροφήσει το κριθαράκι.
Περιχύνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και μόλις απορροφήσει τη μισή περίπου δόση υγρών το κριθαράκι μετά από 3-4 λεπτά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μύδια και τις γαρίδες.
Συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα για περίπου 3-4 λεπτά ακόμα και όσο είναι ακόμα ζουμερό το κριθαράκι, αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε την Παέγια μαζί με τέταρτα λεμονιού για στύψιμο, φροντίζοντας κάθε πιάτο να έχει κοτόπουλο, γαρίδες και μύδια.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.