Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Τορτελίνι με Κιμά
500 γρ. Τορτελίνι με κιμά MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
350 γρ μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
150 γρ γκούντα ή γραβιέρα, τριμμένο
5 lt καυτό νερό ή ζωμό λαχανικών
200 ml κρέμα γάλακτος light
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή ένταση 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, αφήνουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τα μανιτάρια τεμαχισμένα, να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Τα κατεβάζουμε από την εστία και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό (ή ζωμό), σε δυνατή ένταση, να βράσει. Αλατίζουμε με 30 γρ μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και ρίχνουμε τα Tορτελίνι με Kιμά MISKO. Τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο στη συσκευασία και έπειτα τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά να αφρατέψουν και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος light μαζί με 120 γρ γκούντα, 25 γρ παρμεζάνα, ¼ κ.γ. πιπέρι και τα ανακατεύοντας καλά.
Βάζουμε στο μείγμα τα μανιτάρια, τα Tορτελίνι με Kιμά MISKO και τα ενώνουμε. Τα μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο σκεύος (διαμέτρου 30 εκ.), πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο γκούντα, την παρμεζάνα και τη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C για 20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του. Βγάζουμε, αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει πριν σερβίρουμε στα πιάτα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.