facebook instagram youtube
GR | EN

Ογκρατέν τορτελίνι με κιμά και μανιτάρια

Συνταγή από: Paxxi
Teliki 3-7314-1920x1280
Teliki 1-7327-1920x1280
Teliki 3-7314-1920x1280
Teliki 1-7327-1920x1280

Εορταστικό, grande ογκρατέν τορτελίνι με κιμά και μανιτάρια που τους μαζεύουν όλους στο τραπέζι. Κρεμώδη ζυμαρικά ικανοποιούν με τη νοστιμιά τους τόσο την όραση όσο και το στομάχι, μπορούν να αποτελέσουν συνοδευτικό στα λαχανικά ή στο κρέας. Ιδανικά και για μπουφέ λόγω του εύκολου σερβιρίσματος τους!

shadow shadow
preperation 35΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 8 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
Tortelini me kima

MISKO Τορτελίνι με Κιμά

500 γρ. Τορτελίνι με κιμά MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

350 γρ μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

150 γρ γκούντα ή γραβιέρα, τριμμένο

5 lt καυτό νερό ή ζωμό λαχανικών

200 ml κρέμα γάλακτος light

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ παρμεζάνα τριμμένη

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή ένταση 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, αφήνουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τα μανιτάρια τεμαχισμένα, να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Τα κατεβάζουμε από την εστία και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό (ή ζωμό), σε δυνατή ένταση, να βράσει. Αλατίζουμε με 30 γρ  μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και ρίχνουμε τα Tορτελίνι με Kιμά MISKO. Τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο στη συσκευασία και έπειτα τα στραγγίζουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά να αφρατέψουν και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος light μαζί με 120 γρ γκούντα, 25 γρ παρμεζάνα, ¼ κ.γ. πιπέρι και τα ανακατεύοντας καλά.

Βάζουμε στο μείγμα τα μανιτάρια, τα Tορτελίνι με Kιμά MISKO και τα ενώνουμε. Τα μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο σκεύος (διαμέτρου 30 εκ.), πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο γκούντα, την παρμεζάνα και τη φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C για 20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του. Βγάζουμε, αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει πριν σερβίρουμε στα πιάτα.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.