facebook instagram youtube

Ματσάτα με χοιρινό, μήλα και θυμάρι

Συνταγή από: Teti's Flakes

Μια μοναδική συνταγή για το εορταστικό τραπέζι. Το χοιρινό με τα μήλα και το θυμάρι δημιουργούν μια σάλτσα ιδανική για αυτό το εξαίσιο ζυμαρικό.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 120΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χρυσή Σειρά Ματσάτα

500 γρ. Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO

1,2 κιλά χοιρινό, σπάλα, χωρίς κόκκαλο

⅔ κ.γ. αλάτι

⅓ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες

330 ml μηλίτη

120 ml νερό

2 μήλα, κομμένα σε μικρούς κύβους

2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κομμάτι του κρέατος.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το χοιρινό και το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές, 3 με 4 λεπτά σε κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε το χοιρινό από το τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Επιστρέφουμε το χοιρινό στο τηγάνι, τοποθετώντας το πάνω στα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον μηλίτη και το νερό και σιγοβράζουμε. Έπειτα προσθέτουμε τα κομμάτια του μήλου μαζί με το θυμάρι.

Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια γάστρα με ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στις αντιστάσεις, για 1,5-2 ώρες.

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ματσάτα  Χρυσή Σειρά MISKO και βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Τα περιχύνουμε με το ζωμό από τη γάστρα και τα ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με το χοιρινό σε μια μεγάλη πιατέλα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.