Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Χρυσή Σειρά Ματσάτα
500 γρ. Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO
1,2 κιλά χοιρινό, σπάλα, χωρίς κόκκαλο
⅔ κ.γ. αλάτι
⅓ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
330 ml μηλίτη
120 ml νερό
2 μήλα, κομμένα σε μικρούς κύβους
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κομμάτι του κρέατος.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το χοιρινό και το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές, 3 με 4 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε το χοιρινό από το τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Επιστρέφουμε το χοιρινό στο τηγάνι, τοποθετώντας το πάνω στα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον μηλίτη και το νερό και σιγοβράζουμε. Έπειτα προσθέτουμε τα κομμάτια του μήλου μαζί με το θυμάρι.
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια γάστρα με ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στις αντιστάσεις, για 1,5-2 ώρες.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO και βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Τα περιχύνουμε με το ζωμό από τη γάστρα και τα ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με το χοιρινό σε μια μεγάλη πιατέλα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.