facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρόνια με κοτόπουλο κοκκινιστό και μπαχαρικά

Μακαρόνια τρυπητά με κοτόπουλο κοκκινιστό και μπαχαρικά_MISKO_2
Μακαρόνια τρυπητά με κοτόπουλο κοκκινιστό και μπαχαρικά_MISKO_1
Μακαρόνια τρυπητά με κοτόπουλο κοκκινιστό και μπαχαρικά_MISKO_2
Μακαρόνια τρυπητά με κοτόπουλο κοκκινιστό και μπαχαρικά_MISKO_1

Το κοκκινιστό κοτόπουλο της Κυριακής παίρνει όλο το άρωμά του από τα μπαχαρικά στη σάλτσα και συνδυάζεται με τα μακαρόνια για ένα πεντανόστιμο γεύμα που θα σας χορτάσει όλους.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 70΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-TRUPITO- No3- 1021403 – 3

MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No3

500 γρ. Μακαρόνια Τρυπητά Νο3 MISKO

1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες (1.600-1.800 γρ.)

2-3 κ.σ. αλεύρι

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2-3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 κ.σ. καυτερό κόκκινο πιπέρι

3-4 ξύλα κανέλας

3-4 ολόκληρα γαρύφαλλα

100 ml λευκό κρασί

40 ml ξύδι

2 κιλά ντομάτες τριμμένες

1 κ.σ. ζάχαρη

600-700 ml νερό

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι τα κομμάτια κοτόπουλου και τα αλευρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα τα τηγανίζουμε σε 4 κ.σ. ελαιόλαδο για 7-8 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο.

Στην ίδια κατσαρόλα συμπληρώνουμε με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, αλατοπιπερώνοντάς τα.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι, τα ξυλάκια κανέλας, τα γαρύφαλλα και σβήνουμε πρώτα με το κρασί κι έπειτα με το ξύδι.

Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί για 40-50 λεπτά.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Μακαρόνια Τρυπητά Νο3 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα Μακαρόνια Τρυπητά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.

Σερβίρουμε σε πιατέλα με το κοτόπουλο και τη σάλτσα του από πάνω, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο κεφαλοτύρι.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.