Κατηγορίες Συνταγής:
Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Χοιρινό Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Πέννε Ριγκατέ Μακαρονάδες του κόσμου Μακαρονάδες με Λευκή ΣάλτσαΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πέννε Ριγκάτε
500 γρ. Πέννε Ριγκάτε MISKO
100 γρ. bacon σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
350 γρ. σπανάκι χονδροκομμένο
1 αβοκάντο σε λεπτές φέτες
½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα αυγά ποσέ
4 αυγά
1 κ.σ. ξύδι λευκό
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το bacon για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Μεταφέρουμε σε πιάτο.
Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο ακόμα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σπανάκι σε δόσεις, αλατοπιπερώνοντάς το και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθεί αλλά να παραμείνει πράσινο.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα τα ζυμαρικά κατευθείαν στην κατσαρόλα με το σπανάκι, προσθέτουμε το bacon και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μοιράζουμε σε πιάτα την μακαρονάδα και γαρνίρουμε με μερικές φέτες avocado.
Ετοιμάζουμε τα αυγά ποσέ. Γεμίζουμε μια μικρή κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και βάζουμε να βράσει. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και ρίχνουμε το ξύδι.
Βάζουμε το κάθε αυγό σε ένα μικρό μπολ, το χαμηλώνουμε με κλίση πάνω απ’ την επιφάνεια του καυτού νερού και με μαλακές κινήσεις το ρίχνουμε στο νερό.
Αφήνουμε τα αυγά να ποσαριστούν για 4 λεπτά απ’ τη μια μεριά και τα γυρίζουμε με προσοχή με μια κουτάλα για να ποσαριστούν για άλλο 1 λεπτό. Όταν είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με την τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα νερά.
Έπειτα μεταφέρουμε το κάθε αυγό στο κάθε πιάτο με τα ζυμαρικά, το αλατοπιπερώνουμε και το ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό.
Σερβίρουμε αμέσως.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.