facebook instagram youtube

Μακαρονάδα για Brunch

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πέννε Ριγκάτε

500 γρ. Πέννε Ριγκάτε MISKO

100 γρ. bacon σε κυβάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

350 γρ. σπανάκι χονδροκομμένο

1 αβοκάντο σε λεπτές φέτες

½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα αυγά ποσέ

4 αυγά

1 κ.σ. ξύδι λευκό

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το bacon για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Μεταφέρουμε σε πιάτο.

Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο ακόμα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σπανάκι σε δόσεις, αλατοπιπερώνοντάς το και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθεί αλλά να παραμείνει πράσινο.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα τα ζυμαρικά κατευθείαν στην κατσαρόλα με το σπανάκι, προσθέτουμε το bacon και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μοιράζουμε σε πιάτα την μακαρονάδα και γαρνίρουμε με μερικές φέτες avocado.

Ετοιμάζουμε τα αυγά ποσέ. Γεμίζουμε μια μικρή κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και βάζουμε να βράσει. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και ρίχνουμε το ξύδι.

Βάζουμε το κάθε αυγό σε ένα μικρό μπολ, το χαμηλώνουμε με κλίση πάνω απ’ την επιφάνεια του καυτού νερού και με μαλακές κινήσεις το ρίχνουμε στο νερό.

Αφήνουμε τα αυγά να ποσαριστούν για 4 λεπτά απ’ τη μια μεριά και τα γυρίζουμε με προσοχή με μια κουτάλα για να ποσαριστούν για άλλο 1 λεπτό. Όταν είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με την τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα νερά.

Έπειτα μεταφέρουμε το κάθε αυγό στο κάθε πιάτο με τα ζυμαρικά, το αλατοπιπερώνουμε και το ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό.

Σερβίρουμε αμέσως.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.