facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρονάδα για Brunch

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΓΙΑ BRUNCH_MISKO_ΠΕΝΝΕ ΡΙΓΚΑΤΕ_2
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΓΙΑ BRUNCH_MISKO_ΠΕΝΝΕ ΡΙΓΚΑΤΕ_1
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΓΙΑ BRUNCH_MISKO_ΠΕΝΝΕ ΡΙΓΚΑΤΕ_2
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΓΙΑ BRUNCH_MISKO_ΠΕΝΝΕ ΡΙΓΚΑΤΕ_1

Αν αγαπάτε το brunch και τα ζυμαρικά, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτή την πρωτότυπη μακαρονάδα με bacon, αβοκάντο και αυγά ποσέ, που συνδυάζει τα πάντα με επιτυχία.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-PENNE 5501024 – 18

MISKO Πέννε Ριγκάτε

500 γρ. Πέννε Ριγκάτε MISKO

100 γρ. bacon σε κυβάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

350 γρ. σπανάκι χονδροκομμένο

1 αβοκάντο σε λεπτές φέτες

½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα αυγά ποσέ

4 αυγά

1 κ.σ. ξύδι λευκό

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το bacon για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Μεταφέρουμε σε πιάτο.

Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο ακόμα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σπανάκι σε δόσεις, αλατοπιπερώνοντάς το και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθεί αλλά να παραμείνει πράσινο.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα τα ζυμαρικά κατευθείαν στην κατσαρόλα με το σπανάκι, προσθέτουμε το bacon και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μοιράζουμε σε πιάτα την μακαρονάδα και γαρνίρουμε με μερικές φέτες avocado.

Ετοιμάζουμε τα αυγά ποσέ. Γεμίζουμε μια μικρή κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και βάζουμε να βράσει. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και ρίχνουμε το ξύδι.

Βάζουμε το κάθε αυγό σε ένα μικρό μπολ, το χαμηλώνουμε με κλίση πάνω απ’ την επιφάνεια του καυτού νερού και με μαλακές κινήσεις το ρίχνουμε στο νερό.

Αφήνουμε τα αυγά να ποσαριστούν για 4 λεπτά απ’ τη μια μεριά και τα γυρίζουμε με προσοχή με μια κουτάλα για να ποσαριστούν για άλλο 1 λεπτό. Όταν είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με την τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα νερά.

Έπειτα μεταφέρουμε το κάθε αυγό στο κάθε πιάτο με τα ζυμαρικά, το αλατοπιπερώνουμε και το ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό.

Σερβίρουμε αμέσως.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.