Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια
500 γρ. Λιγκουίνι MISKO
Για το κοτόπουλο
700 γρ. στήθος κοτόπουλο
1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/3 μαύρο πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
300 ml σάλτσα ντομάτας
1 κ.σ. αλεύρι
1 κούπα ζωμό κοτόπουλο
1/2 κούπα κρασί
1/2 κούπα παρμεζάνα, τριμμένη
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Για το κοτόπουλο:
Σε ένα σακουλάκι προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου. Ανακατεύουμε καλά. Έπειτα μέσα στο σακουλάκι προσθέτουμε το στήθος από το κοτόπουλο.
Κλείνουμε με τα χέρια μας το σακουλάκι και το ανακινούμε ώστε να καλυφθεί καλά το κοτόπουλο από το αλεύρι. Τινάζουμε το στήθος του κοτόπουλου ώστε να φύγει το επιπλέον αλεύρι και αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, βάζουμε στο τηγάνι τα στήθη κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για 4 με 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα:
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου. Μαγειρεύουμε σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία μέχρι τα κρεμμύδια και το σκόρδο να γίνουν διάφανα, περίπου 2 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και 1 κ.σ. αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι το ζωμό και το κρασί. Φέρνουμε τη σάλτσα σε σημείο βρασμού και στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα βρασμένα ζυμαρικά, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.