facebook instagram youtube
GR | EN

Λιγκουίνι με κοτόπουλο

Μια μακαρονάδα πολύ χορταστική, νόστιμη και με πολύ ιδιαίτερη σάλτσα. Τα λιγκουίνι αγκαλιάζουν με ένα μοναδικό τρόπο αυτή την παχύρευστη σάλτσα και το καλομαγειρεμένο ζουμερό κοτόπουλο.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια

500 γρ. Λιγκουίνι MISKO

Για το κοτόπουλο

700 γρ. στήθος κοτόπουλο

1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

1/3 μαύρο πιπέρι

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

300 ml σάλτσα ντομάτας

1 κ.σ. αλεύρι

1 κούπα ζωμό κοτόπουλο

1/2 κούπα κρασί

1/2 κούπα παρμεζάνα, τριμμένη

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Για το κοτόπουλο:

Σε ένα σακουλάκι προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου. Ανακατεύουμε καλά. Έπειτα μέσα στο σακουλάκι προσθέτουμε το στήθος από το κοτόπουλο.

Κλείνουμε με τα χέρια μας το σακουλάκι και το ανακινούμε ώστε να καλυφθεί καλά το κοτόπουλο από το αλεύρι. Τινάζουμε το στήθος του κοτόπουλου ώστε να φύγει το επιπλέον αλεύρι και αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, βάζουμε στο τηγάνι τα στήθη κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για 4 με 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα:

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου. Μαγειρεύουμε σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία μέχρι τα κρεμμύδια και το σκόρδο να γίνουν διάφανα, περίπου 2 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και 1 κ.σ. αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι το ζωμό και το κρασί. Φέρνουμε τη σάλτσα σε σημείο βρασμού και στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα βρασμένα ζυμαρικά, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.