facebook instagram youtube
GR | EN

Λεμονάτα φιλέτα κοτόπουλου με ζυμαρικά

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 35΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_FIOGKAKI

MISKO Φιογκάκι

500 γρ. Φιογκάκι MISKO

8 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου (χωρίς κόκαλο/πέτσα)

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

ξύσμα από 1 λεμόνι

χυμό από ½ λεμόνι

1 κ.γ. μέλι

3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε ταψί και τα αλατοπιπερώνουμε καλά.

Σε μπολ ανακατεύουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αλείφουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου με το μείγμα κι απ’ τις δύο πλευρές και πασπαλίζουμε με τα φυλλαράκια του φρέσκου θυμαριού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις, για περίπου 30-35 λεπτά μέχρι να χρυσοψηθεί το κοτόπουλο.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Φιογκάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.

Σερβίρουμε αμέσως τα ζυμαρικά με τα μπουτάκια κοτόπουλου και την σάλτσα τους από πάνω.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.