Κατηγορίες Συνταγής:
Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές με Κοτόπουλο Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Πενάκι της MISKO Συνταγές για Μακαρονοσαλάτα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Πενάκι
500 γρ. Πενάκι MISKO
2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια
4 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
2-3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
100 γρ. καλαμπόκι
8-10 πίκλες αγγουράκι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Παράλληλα σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις βράσει προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια και αλάτι. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον δυόσμο και τις πίκλες και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε το καλαμπόκι μαζί με το κοτόπουλο και τα βρασμένα ζυμαρικά στον μπολ. Ανακατεύουμε πολύ καλά για τελευταία φορά.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
Σύνδεση