Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Κριθαράκι
300 γρ. Kριθαράκι Ολικής Άλεσης MISKO
400 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
350 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φετάκια
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Κόβουμε το φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου σε μπουκιές και σε πλατιά κατσαρόλα ή αντικολλητικό τηγάνι το θωρακίζουμε σε υψηλή φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε μεριά με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και φρέσκο θυμάρι. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν και να πιουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το κριθαράκι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά και αρχίζουμε να προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά (ανά 100-150 ml) ανακατεύοντας διαρκώς.
Μετά από περίπου 22 λεπτά το κριθαρότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι, φρέσκο τριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.