facebook instagram youtube
GR | EN

Κριθαρότο με κοτόπουλο, μπρόκολο και λεμόνι

Συνταγή από: Γιάννη Λουκάκο
preperation 30΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup ΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_KRITHARAKIMETRIO

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο μπούτι με πέτσα, κομμένο σε μέτρια κομμάτια

30 γρ. ελαιόλαδο για το κοτόπουλο

20 γρ. ελαιόλαδο για το κριθαρότο

400 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

20 γρ. ελαιόλαδο

200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

100 γρ. κρασί λευκό

1,2 κιλό ζωμός κοτόπουλο

250 γρ. μπρόκολο

80 γρ. τυρί κρέμα

50 γρ. παρμεζάνα

5 γρ. ξύσμα λεμόνι

5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

30 γρ. χυμός λεμόνι

80 γρ. πέστο βασιλικού

αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από τη πλευρά της πέτσας μέχρι να πάρει ένα σκούρο καφετί χρώμα και να γίνει τραγανό. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 1 με 2 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να έχει εσωτερική θερμοκρασία τους 75°C.

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, για 2-3 λεπτά περίπου, προσθέτουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO μέχρι το κριθαράκι να αναδίδει ένα απαλό άρωμα καβουρδίσματος, για 3 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί εντελώς προσθέτουμε το ζωμό σε δόσεις και φέρνουμε σε χαμηλό βρασμό. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε συχνά και μόλις απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά συνεχίζουμε να προσθέτουμε το ζωμό ανακατεύοντας συχνά και αλατίζοντας που και που περιμένοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναρίξουμε την επόμενη δόση.

Όταν πια έχουμε προσθέσει και την τελευταία δόση του ζωμού, το κριθαράκι είναι μαγειρεμένο al dente και το κριθαρότο έχει χυλώσει εμφανώς προσθέτουμε το μπρόκολο, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και ανακατεύουμε. Μόλις το μπρόκολο μαλακώσει αλλά παραμένει τραγανό, σβήνουμε τη φωτιά, και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούν καλά τα τυριά και το κριθαρότο να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα.

Αν το κριθαρότο είναι πιο πηχτό από ότι θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα ζωμό ή νερό για να το αραιώσουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα με το γούστο μας.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.