facebook instagram youtube
GR | EN

Κριθαράκι στη κατσαρολα με κοτόπουλο και λιαστές ντομάτες

Giouvetsi kotopoulo-7
Giouvetsi kotopoulo-5
Giouvetsi kotopoulo-7
Giouvetsi kotopoulo-5

Κριθαράκι Ολικής Άλεσης στη κατσαρόλα με κοτόπουλο και λιαστές ντομάτες. Μια απίθανη εναλλακτική πρόταση για όσους λατρεύουν το κριθαράκι και θέλουν να το γευτούν σε μια πιο ελαφριά εκδοχή.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-WHOLE_WHEAT-KRITHARAKI 5521024 – 15

MISKO Ολικής Άλεσης Κριθαράκι

500 γρ. Kριθαράκι Ολικής Άλεσης MISKO

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

3 φύλλα δάφνης

4 μπαχάρι ολόκληρο

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

16 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

½ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τα φιλέτα από το κοτόπουλο. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε το Κριθαράκι Ολικής Άλεσης MISKO και το σοτάρουμε ελαφρώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι και τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Τέλος προσθέτουμε νερό, περίπου 1 λίτρο, και βράζουμε για 11 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα βραστό νερό.

Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.