facebook instagram youtube
GR | EN

Κρεμώδης μακαρονάδα ολικής με κοτόπουλο και κρασί

Συνταγή από: Paxxi

Ελαφριά μακαρονάδα ολικής με κοτόπουλο και λευκή σάλτσα αρωματισμένη με λευκό κρασί. Εκλεπτυσμένο πιάτο με δροσερές γεύσεις για όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά δεν θέλουν να τους λείπει τίποτα.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγετίνη No10

500 γρ. Σπαγγετίνη Νο10 Ολικής Άλεσης MISKO

1 στήθος κοτόπουλου, κομμένο καρέ

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 ΚΣ ελαιόλαδο

150 ml λευκό κρασί

100 γρ λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λωρίδες

25 γρ σπανάκι baby

4 ΚΣ κρέμα τυρί Light, σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ παρμεζάνα, τριμμένη

35 γρ + 1 κγ αλάτι

1/8 κγ πιπέρι

1/8 κγ μπούκοβο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζουμε 35 γρ αλάτι και ρίχνουμε τη Σπαγγετίνη Νο10 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.

Στραγγίζουμε και κρατάμε 1 κούπα από το ζωμό τους.

Σε ένα μεγάλο/βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές (περίπου 2 λεπτά/πλευρά).

Τα βάζουμε στην άκρη, ρίχνουμε το κρεμμύδι αφήνοντας το 2 λεπτά να γίνει διάφανο, προσθέτουμε το σκόρδο για ½ λεπτό και σβήνουμε με το κρασί (αφήνουμε 5 λεπτά να εξατμιστεί ένα μέρος).

Μειώνουμε την ένταση της εστίας σε μέτρια, βάζουμε τις λιαστές ντομάτες, το σπανάκι, 1 κ.γ. αλάτι, 1/8 κ.γ. πιπέρι, 1/8 κ.γ. μπούκοβο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το ζωμό των ζυμαρικών που κρατήσαμε, την κρέμα τυρί, αναδεύοντας απαλά για να ενωθούν όλα τα υλικά.

Τέλος προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ραντίζουμε με παρμεζάνα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και βγάζουμε το σκεύος από την εστία.

Σερβίρουμε στα πιάτα, γαρνίροντας με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.