Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγετίνη No10
500 γρ. Σπαγγετίνη Νο10 Ολικής Άλεσης MISKO
1 στήθος κοτόπουλου, κομμένο καρέ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 ΚΣ ελαιόλαδο
150 ml λευκό κρασί
100 γρ λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λωρίδες
25 γρ σπανάκι baby
4 ΚΣ κρέμα τυρί Light, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ παρμεζάνα, τριμμένη
35 γρ + 1 κγ αλάτι
1/8 κγ πιπέρι
1/8 κγ μπούκοβο
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζουμε 35 γρ αλάτι και ρίχνουμε τη Σπαγγετίνη Νο10 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.
Στραγγίζουμε και κρατάμε 1 κούπα από το ζωμό τους.
Σε ένα μεγάλο/βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές (περίπου 2 λεπτά/πλευρά).
Τα βάζουμε στην άκρη, ρίχνουμε το κρεμμύδι αφήνοντας το 2 λεπτά να γίνει διάφανο, προσθέτουμε το σκόρδο για ½ λεπτό και σβήνουμε με το κρασί (αφήνουμε 5 λεπτά να εξατμιστεί ένα μέρος).
Μειώνουμε την ένταση της εστίας σε μέτρια, βάζουμε τις λιαστές ντομάτες, το σπανάκι, 1 κ.γ. αλάτι, 1/8 κ.γ. πιπέρι, 1/8 κ.γ. μπούκοβο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το ζωμό των ζυμαρικών που κρατήσαμε, την κρέμα τυρί, αναδεύοντας απαλά για να ενωθούν όλα τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ραντίζουμε με παρμεζάνα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και βγάζουμε το σκεύος από την εστία.
Σερβίρουμε στα πιάτα, γαρνίροντας με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.