facebook instagram youtube
GR | EN

Κοχύλια με καλαμπόκι, κόκκινη πιπεριά, μπέικον & πεκορίνο

Συνταγή από: Teti's Flakes
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κοχύλια

500 γρ. Κοχύλια MISKO

3 κ.σ. βούτυρο

170 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

2 καλαμπόκια

1 πιπεριά Φλωρίνης (μεγάλη), κομμένη σε κυβάκια

50 ml λευκό κρασί

1/2 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά

3/4 κούπα πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο

1/2 κούπα βασιλικός, ψιλοκομμένος

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

μπούκοβο (προαιρετικά)

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια ρηχή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, την κόκκινη πιπεριά και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά μας να μαλακώσουν και το καλαμπόκι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.

Παράλληλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε 35g αλάτι και βράζουμε τα Κοχύλια MISKO για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία μείον 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Περιχύνουμε με το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και έπειτα προσθέτουμε το πεκορίνο σταδιακά. Όσο προσθέτουμε ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να δημιουργηθεί η σάλτσα.

Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα που έβρασαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του βασιλικού και ανακατεύουμε απαλά και με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτουμε επιπλέον νερό από τα ζυμαρικά που έβραζαν αν χρειαστεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά πασπαλίζοντας τα με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο βασιλικό και μπούκοβο (προαιρετικά).

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.