Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Χοιρινό Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές από την Teti’s Flakes Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές με Κοχύλια Ζυμαρικά Μακαρονάδες του κόσμουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κοχύλια
500 γρ. Κοχύλια MISKO
3 κ.σ. βούτυρο
170 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 καλαμπόκια
1 πιπεριά Φλωρίνης (μεγάλη), κομμένη σε κυβάκια
50 ml λευκό κρασί
1/2 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά
3/4 κούπα πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο
1/2 κούπα βασιλικός, ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μπούκοβο (προαιρετικά)
Σε μια ρηχή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, την κόκκινη πιπεριά και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά μας να μαλακώσουν και το καλαμπόκι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Παράλληλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε 35g αλάτι και βράζουμε τα Κοχύλια MISKO για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία μείον 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Περιχύνουμε με το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και έπειτα προσθέτουμε το πεκορίνο σταδιακά. Όσο προσθέτουμε ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να δημιουργηθεί η σάλτσα.
Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα που έβρασαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του βασιλικού και ανακατεύουμε απαλά και με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτουμε επιπλέον νερό από τα ζυμαρικά που έβραζαν αν χρειαστεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά πασπαλίζοντας τα με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο βασιλικό και μπούκοβο (προαιρετικά).
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.