Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές με Κοτόπουλο Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με ζυμαρικό τύπου Κοραλάκι Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κοραλάκι
500 γρ. Κοραλάκι MISKO
500 γρ. στήθος κοτόπουλου σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. αρακά φρέσκο ή κατ/νο
½ κουνουπίδι (τις φλορέτες)
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
1 κ.γ. κύμινο
200-250 ml νερό
120 ml γάλα καρύδας
χυμό από 1 λάιμ
½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά, το κουνουπίδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κάρυ και το κύμινο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Περιχύνουμε με 200-250 ml νερό, τόσο ώστε ίσα-ίσα να προεξέχουν τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 15-18 λεπτά, ή μέχρι να μειωθούν σημαντικά τα υγρά στην κατσαρόλα.
Προς το τέλος, ρίχνουμε το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε και τον χυμό λάιμ, αφήνουμε να πάρει μια βράση και κλείνουμε τη φωτιά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοραλάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με το κοτόπουλο και την σάλτσα του από πάνω, καθώς και λίγα φύλλα φρέσκο κόλιανδρο.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.