facebook instagram youtube

Κοραλάκι με κοτόπουλο, λαχανικά και κάρυ

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κοραλάκι

500 γρ. Κοραλάκι MISKO

500 γρ. στήθος κοτόπουλου σε κύβους

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 γρ. αρακά φρέσκο ή κατ/νο

½ κουνουπίδι (τις φλορέτες)

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη

1 κ.γ. κύμινο

200-250 ml νερό

120 ml γάλα καρύδας

χυμό από 1 λάιμ

½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά, το κουνουπίδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το κάρυ και το κύμινο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Περιχύνουμε με 200-250 ml νερό, τόσο ώστε ίσα-ίσα να προεξέχουν τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 15-18 λεπτά, ή μέχρι να μειωθούν σημαντικά τα υγρά στην κατσαρόλα.

Προς το τέλος, ρίχνουμε το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε και τον χυμό λάιμ, αφήνουμε να πάρει μια βράση και κλείνουμε τη φωτιά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοραλάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με το κοτόπουλο και την σάλτσα του από πάνω, καθώς και λίγα φύλλα φρέσκο κόλιανδρο.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.