facebook instagram youtube
GR | EN

Κόκορας κρασάτος με ταλιατέλλες

preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 80΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_TALIATELLES.png

MISKO Ταλιατέλλες

500 γρ. Ταλιατέλλες MISKO

1 κόκορας (περίπου 1 ½ κιλό) σε μερίδες

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 καρότα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

3 φύλλα δάφνης

2 ξύλα κανέλας

1 κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 κ.γ. πάπρικα

60 ml κονιάκ ή μπράντι

250 ml κόκκινο κρασί

1 κιλό ντομάτες τριμμένες

1 κ.σ. ζάχαρη

600 ml νερό

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τον κόκορα και τον σοτάρουμε για 4-5 λεπτά να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ, τις δάφνες, τα ξύλα κανέλας, το πιπέρι και την πάπρικα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε πρώτα με το κονιάκ (ή το μπράντι), αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και συνεχίζουμε με το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το νερό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την ζάχαρη. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και καλύπτουμε με καπάκι. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας. Στο τέλος αφαιρούμε προσεκτικά τα φύλλα δάφνης και τα ξύλα κανέλας.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Ταλιατέλλες MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με τον κόκορα και την σάλτσα του.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.