facebook instagram youtube
GR | EN

Γιουβέτσι λεμονάτο στο φούρνο με κοτόπουλο και κριθαράκι ολικής

Συνταγή από: Madame Ginger
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΟΛΙΚΗΣ_MISKO_2
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΟΛΙΚΗΣ_MISKO_1
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΟΛΙΚΗΣ_MISKO_2
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΟΛΙΚΗΣ_MISKO_1

Το γιουβέτσι δεν είναι μόνο κοκκινιστό! Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή με λεμονάτο κοτόπουλο και κριθαράκι ολικής και δώστε μοναδικό άρωμα από θυμάρι, λεμόνι και σκόρδο στην Κυριακή σας.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 50΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4-6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-WHOLE_WHEAT-KRITHARAKI 5521024 – 15

MISKO Ολικής Άλεσης Κριθαράκι

300 γρ. Κριθαράκι Ολικής Άλεσης MISKO

1 μικρό κοτόπουλο τεμαχισμένο στα 4

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 ml λευκό κρασί

χυμό από 2 λεμόνια

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή νερό

4-5 κλωναράκια θυμάρι

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

1 λεμόνι κομμένο σε τέταρτα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.

Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το σοτάρουμε να τηγανιστεί και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιών.

Ρίχνουμε το Κριθαράκι Ολικής Άλεσης MISKO σε λαδωμένο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και από πάνω ακουμπάμε τα κομμάτια κοτόπουλου με τη σάλτσα τους.

Πασπαλίζουμε με τα φυλλαράκια θυμαριού.

Περιχύνουμε με το ζωμό κοτόπουλου, τόσο ώστε να καλύπτει το κριθαράκι 1-2 εκ.

Βάζουμε το γιουβέτσι να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C για 30-40 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστό, πασπαλισμένο με τριμμένο κεφαλοτύρι και κομμένο λεμόνι.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.