Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Light Εύκολες Συνταγές με Κοτοπουλο Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές από τη Madame Ginger Παραδοσιακές Συνταγές Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Πασχαλινές Συνταγές Συνταγές με Κριθαράκι Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για ΓιουβέτσιΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Κριθαράκι
300 γρ. Κριθαράκι Ολικής Άλεσης MISKO
1 μικρό κοτόπουλο τεμαχισμένο στα 4
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 ml λευκό κρασί
χυμό από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή νερό
4-5 κλωναράκια θυμάρι
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 λεμόνι κομμένο σε τέταρτα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το σοτάρουμε να τηγανιστεί και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιών.
Ρίχνουμε το Κριθαράκι Ολικής Άλεσης MISKO σε λαδωμένο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και από πάνω ακουμπάμε τα κομμάτια κοτόπουλου με τη σάλτσα τους.
Πασπαλίζουμε με τα φυλλαράκια θυμαριού.
Περιχύνουμε με το ζωμό κοτόπουλου, τόσο ώστε να καλύπτει το κριθαράκι 1-2 εκ.
Βάζουμε το γιουβέτσι να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C για 30-40 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό, πασπαλισμένο με τριμμένο κεφαλοτύρι και κομμένο λεμόνι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.