facebook instagram youtube
GR | EN

Αστράκι με συκωτάκια και μπρόκολο

ΑΣΤΡΑΚΙ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΜΠΡΟΚΟΛΟ_MISKO_2
ΑΣΤΡΑΚΙ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΜΠΡΟΚΟΛΟ_MISKO_1
ΑΣΤΡΑΚΙ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΜΠΡΟΚΟΛΟ_MISKO_2
ΑΣΤΡΑΚΙ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΜΠΡΟΚΟΛΟ_MISKO_1

Αν νομίζατε ότι τα Κυριακάτικα γεύματα απαιτούν πάντα πολύωρα μαγειρέματα, τότε αυτό το πιάτο με Αστράκι, συκωτάκια κοτόπουλου και θρεπτικό μπρόκολο θα σας πείσει για το αντίθετο, αφού ετοιμάζεται εύκολα σε 30 μόλις λεπτά.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-ASTRAKI 1024522 – 11

MISKO Αστράκι

500 γρ. Αστράκι MISKO

1 μπρόκολο μόνο τις φλορέτες

250 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου

1 κρεμμύδι σε ροδέλες

¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το μπρόκολο. Το αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά και το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα να στραγγίξει.

Ρίχνουμε στο ίδιο βραστό νερό το Αστράκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα συκωτάκια για 3-4 λεπτά, να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις μεριές. Πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καγιέν.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το ζεματισμένο μπρόκολο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αστράκι, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.