Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Τριβελάκι Τρικολόρε
500 γρ. Τριβελάκι Τρικολόρε MISKO
1/3 κούπα ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχάρι (σπάλα), κομμένο σε μικρές μπουκιές
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2/3 κούπα κόκκινο κρασί
200 γρ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
200 γρ. κεφαλοτύρι
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι, και το σκόρδο για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και προσθέτουμε νερό ώστε να καλύψει κατά τα ¾ τα υλικά. Προσθέτουμε το θυμάρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μακαλώσει το κρέας. Θα χρειαστεί περίπου 1-1,5 ώρα. Κατά τη διάρκεια του βρασμού αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό ώστε να μη σταματήσει ο βρασμός. Το κρέας στο τέλος πρέπει να μείνει με μια παχιά σάλτσα.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι Τρικολόρε MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 7 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Απλώνουμε τα ζυμαρικά στο σκεύος και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.
Ροδίζουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ μέχρι να λιώσει το κεφαλοτύρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
Σύνδεση