facebook instagram youtube
GR | EN

Τορτελίνι με τυριά και τομάτα με κοτόπουλο, τοματίνια και βασιλικό

Recipe1Digital-MNPhotography-1
Recipe1Digital-MNPhotography-4
Recipe1Digital-MNPhotography-1
Recipe1Digital-MNPhotography-4

Ζουμερά φιλέτα κοτόπουλο γλασαρισμένα με μέλι και μπαλσάμικο στο φούρνο που συνοδεύονται από τα Τορτελίνι με γέμιση Τυριά και Τομάτα, τοματίνια και ένα dressing βασιλικού. ‘Ενα πιάτο γεμάτο γεύσεις που θα σας ενθουσιάσει.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
Tortelini me turia kai tomata

MISKO Τορτελίνι με Τυριά και Τομάτα

250 γρ. Τορτελίνι με Τυριά και Τομάτα MISKO

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

2 κσ μέλι

2 κσ ξύδι μπαλσάμικο

40 γρ βασιλικός φρέσκος

100 ml ελαιόλαδο + έξτρα για το σωτάρισμα

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

150 γρ τοματίνια κομμένα στη μέση

2 κσ κουκουνάρι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2,5 λίτρα νερό. Όταν το νερό βράσει προσθέτουμε 18g αλάτι και τα Τορτελίνι με Τυριά και Τομάτα MISKO, ανακατεύουμε ελαφρώς με μια τρυπητή κουτάλα και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Όταν τα τορτελίνι είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε για να διατηρηθούν ζουμερά μέχρι να τα προσθέσουμε στη σάλτσα.

Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο. Σε ένα μπωλάκι αναμειγνύουμε το μέλι και το μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο. Περιχύνουμε με το μείγμα και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 40-45′.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη συνοδευτική σάλτσα. Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ το φρέσκο βασιλικό με το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε ένα μείγμα όσο πιο λείο γίνεται.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το τριμμένο σκόρδο και τα τοματίνια για 2’ περίπου μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τορτελίνι και τη μισή ποσότητα του μείγματος βασιλικού-ελαιόλαδου και ανακατεύουμε απαλά.

Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε φέτες και τις μοιράζουμε σε 4 πιάτα μαζί με τα ζουμιά τους. Συνοδεύουμε με τα τορτελίνια και γαρνίρουμε με επιπλέον dressing βασιλικού, κουκουνάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.