Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Τορτελίνι με Τυριά και Τομάτα
250 γρ. Τορτελίνι με Τυριά και Τομάτα MISKO
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 κσ μέλι
2 κσ ξύδι μπαλσάμικο
40 γρ βασιλικός φρέσκος
100 ml ελαιόλαδο + έξτρα για το σωτάρισμα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
150 γρ τοματίνια κομμένα στη μέση
2 κσ κουκουνάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2,5 λίτρα νερό. Όταν το νερό βράσει προσθέτουμε 18g αλάτι και τα Τορτελίνι με Τυριά και Τομάτα MISKO, ανακατεύουμε ελαφρώς με μια τρυπητή κουτάλα και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Όταν τα τορτελίνι είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε για να διατηρηθούν ζουμερά μέχρι να τα προσθέσουμε στη σάλτσα.
Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο. Σε ένα μπωλάκι αναμειγνύουμε το μέλι και το μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο. Περιχύνουμε με το μείγμα και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 40-45′.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη συνοδευτική σάλτσα. Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ το φρέσκο βασιλικό με το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε ένα μείγμα όσο πιο λείο γίνεται.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το τριμμένο σκόρδο και τα τοματίνια για 2’ περίπου μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τορτελίνι και τη μισή ποσότητα του μείγματος βασιλικού-ελαιόλαδου και ανακατεύουμε απαλά.
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε φέτες και τις μοιράζουμε σε 4 πιάτα μαζί με τα ζουμιά τους. Συνοδεύουμε με τα τορτελίνια και γαρνίρουμε με επιπλέον dressing βασιλικού, κουκουνάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.