facebook instagram youtube

Ταλιατέλλες με κοτόπουλο

Μια από τις πιο απολαυστικές λευκές μακαρονάδες με κοτόπουλο και κρεμώδη υφή χάρη στο γιαούρτι. Θα σας εντυπωσιάσει με την απλότητα και την ευκολία της 

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ταλιατέλλες

500 γρ. Ταλιατέλλες MISKO

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κυβάκια

2 κ.σ. μουστάρδα Dijon

150 ml λευκό κρασί

4 κ.σ. γιαούρτι

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Χυμό από ένα λεμόνι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Ταλιατέλλες  MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία μείον 1 λεπτό. Πριν στραγγίξουμε τα ζυμαρικά κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό που βράζουν.  

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, και έπειτα προσθέτουμε και το σκόρδο. Σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι και το μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς από όλες τις πλευρές. Θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά.  

Προσθέτουμε στο τηγάνι τη μουστάρδα και έπειτα το κρασί. Ανακατεύουμε πολύ καλά για 1 λεπτό και έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι μαζί με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.  

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν.  

Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.  

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.