facebook instagram youtube
GR | EN

Σπαγγέτι με μπουτάκια κοτόπουλου σε σάλτσα μπίρας

REC_spaghetti_kotopoulo_mpira.jpg
REC_spaghetti_kotopoulo_mpira.jpg

Τα μπουτάκια κοτόπουλου μαγειρεύονται σχετικά γρήγορα στη γλυκο-αλμυρή σάλτσα μπύρας, βράζετε παράλληλα και τα σπαγγέτι και σε κάτι περισσότερο από 30 λεπτά έχετε στο τραπέζι σας αυτό το πεντανόστιμο χορταστικό πιάτο.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-SPAGHETT-No6- 1021314

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO

60 ml ελαιόλαδο

6 μπουτάκια κοτόπουλου φιλέτο, κομμένα σε μπουκίτσες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

200 ml μπίρα

3 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 ½ κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. μέλι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σε μπολ ανακατεύουμε τη μπίρα, τη μουστάρδα και το μέλι. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να μαγειρευτεί το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα Σπαγγέτι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.