Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές με Χοιρινό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με ζυμαρικά Σουσαμάκι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Σούπες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Σουσαμάκι
250 γρ. Σουσαμάκι MISKO
2 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. καπνιστό ζαμπόν σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. αρακάς φρέσκος ή κατ/νος
1.500 ml καυτός ζωμός βοδινού
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε το ζαμπόν απ’ όλες τις πλευρές για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Το μεταφέρουμε σε πιάτο.
Ζεσταίνουμε άλλη 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον αρακά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Περιχύνουμε με τον ζωμό και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
Ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε το Σουσαμάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία. Στα τελευταία 3 λεπτά βρασμού, προσθέτουμε το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε την σούπα ζεστή, πασπαλισμένη με τριμμένη παρμεζάνα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.