facebook instagram youtube
GR | EN

Σούπα με αρακά και ζαμπόν

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_SOUSAMAKI

MISKO Σουσαμάκι

250 γρ. Σουσαμάκι MISKO

2 κ.σ. βούτυρο

100 γρ. καπνιστό ζαμπόν σε κυβάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

250 γρ. αρακάς φρέσκος ή κατ/νος

1.500 ml καυτός ζωμός βοδινού

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε το ζαμπόν απ’ όλες τις πλευρές για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Το μεταφέρουμε σε πιάτο.

Ζεσταίνουμε άλλη 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον αρακά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Περιχύνουμε με τον ζωμό και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.

Ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε το Σουσαμάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία. Στα τελευταία 3 λεπτά βρασμού, προσθέτουμε το ζαμπόν και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε την σούπα ζεστή, πασπαλισμένη με τριμμένη παρμεζάνα.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.