facebook instagram youtube

Σαλάτα του Καίσαρα με τορτελίνι ολικής

Συνταγή από: Teti's Flakes
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Τορτελίνι Ολικής Άλεσης με τυριά

250 γρ. τορτελίνι ολικής με τυριά MISKO

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

Για το dressing

8 αντζούγιες, φιλεταρισμένες

1 σκελίδα σκόρδο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

200 γρ. μαγιονέζα light

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

14 λιαστές ντομάτες

φλούδες παρμεζάνας

1/2 iceberg

κρουτόν

6 αντζούγιες, φιλεταρισμένες

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και το μαρινάρουμε για 10 λεπτά. 

 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και έπειτα τοποθετούμε το κοτόπουλο. Ψήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Στη συνέχεια, γυρίζουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε μέτρια φωτιά, για περίπου 8 λεπτά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, το αφήνουμε για 3 λεπτά και έπειτα το κόβουμε σε φέτες.   

 Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Τορτελίνι Ολικής με Τυριά MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Σουρώνουμε και λαδώνουμε ελαφρώς για να μην κολλήσουν. Αφήνουμε στην άκρη.  

 Για το dressing 

Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, και την παρμεζάνα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.  

Για το σερβίρισμα 

Καθαρίζουμε το iceberg και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Το προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις λιαστές ντομάτες.Αν οι λιαστές ντομάτες είναι μεγάλες τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. 

Προσθέτουμε στο μπολ τα βρασμένα τορτελίνια μαζί με το dressing και ανακατεύουμε πολύ καλά.  

Προσθέτουμε από πάνω φλούδες παρμεζάνας, κρουτόν και ολόκληρες τις αντζούγιες. 

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.