Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ριγκατόνι
500 γρ. Ριγκατόνι MISKO
50 ml. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
50 ml. κόκκινο κρασί
2 δαφνόφυλλα
3-4 μπαχάρι, ολόκληρα
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
μοτσαρέλα και γραβιέρα (ή πεκορινο ή παρμεζάνα)
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με τα κρεμμύδια για 5-7 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά.
Έπειτα σβήνουμε με κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε τον κιμά μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε.
Ανακατεύουμε τα ριγκατόνι με τον κιμά και τη μισή γραβιέρα (εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε πεκορίνο ή παρμεζάνα). Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη γραβιέρα και τη μοτσαρέλα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25΄στους 100°C ή μέχρι να αποκτήσουν τα τυριά χρυσή κρούστα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.