facebook instagram youtube

Ριγκατόνι φούρνου με κιμά

Μια πεντανόστιμη και τυρένια εναλλακτική της αγαπημένης συνταγής μικρών και μεγάλων. Ριγκατόνι στο φούρνο με κιμά, στην πιο απολαυστική τους εκδοχή.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 45΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ριγκατόνι

500 γρ. Ριγκατόνι MISKO

50 ml. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

50 ml. κόκκινο κρασί

2 δαφνόφυλλα

3-4 μπαχάρι, ολόκληρα

400 γρ. σάλτσα ντομάτας

μοτσαρέλα και γραβιέρα (ή πεκορινο ή παρμεζάνα)

αλάτι

μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με τα κρεμμύδια για 5-7 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά.

Έπειτα σβήνουμε με κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε τον κιμά μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε.

Ανακατεύουμε τα ριγκατόνι με τον κιμά και τη μισή γραβιέρα (εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε πεκορίνο ή παρμεζάνα). Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη γραβιέρα και τη μοτσαρέλα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25΄στους 100°C ή μέχρι να αποκτήσουν τα τυριά χρυσή κρούστα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.