Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές με Κιμά Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές από τη Madame Ginger Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Παραδοσιακές Συνταγές Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές με Χυλοπίτες Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Χυλοπιτάκι με αυγά
200 γρ. Χυλοπιτάκι MISKO
6 χωριάτικα φύλλα κιχί
ελαιόλαδο για τα φύλλα
Για την γέμιση
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
120 ml φρέσκο γάλα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τον κιμά για 6-7 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τον κιμά για 7-8 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Αποσύρουμε τον κιμά από τη φωτιά, περιμένουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα και το Χυλοπιτάκι MISKO, ανακατεύοντας καλά.
Λαδώνουμε στρογγυλό ταψί και στρώνουμε τα 3 πρώτα φύλλα, λαδώνοντας καλά το καθένα. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα και εάν μας περισσεύει πολύ φύλλο, κόβουμε λίγο από τις άκρες. Διπλώνουμε τις άκρες να σχηματίσουν γείσο και το λαδώνουμε και αυτό. Χαράζουμε την πίτα.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσει το φύλλο.
Σερβίρουμε την πίτα ελαφρώς ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.