facebook instagram youtube
GR | EN

Πρωτοχρονιάτικη πίτα Κοζάνης με κιμά και χυλοπιτάκι

Συνταγή από: Madame Ginger
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΙΜΑ ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ_MISKO_2
IMG_3229 SLEED
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΙΜΑ ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ_MISKO_2
IMG_3229 SLEED

Η Πρωτοχρονιάτικη πίτα της Κοζάνης δεν είναι γλυκιά, αλλά αλμυρή και υπέροχα χορταστική: με κιμά και χυλοπιτάκι που βράζει κατευθείαν μέσα στη γέμιση, θα δώσει μοναδική γεύση στις γιορτές σας.

shadow shadow
preperation 30΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 80΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 10 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_XILOPITAKIMEAUGA.png

MISKO Χυλοπιτάκι με αυγά

200 γρ. Χυλοπιτάκι MISKO

6 χωριάτικα φύλλα κιχί

ελαιόλαδο για τα φύλλα

Για την γέμιση

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

120 ml φρέσκο γάλα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τον κιμά για 6-7 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τον κιμά για 7-8 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά.

Αποσύρουμε τον κιμά από τη φωτιά, περιμένουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα και το Χυλοπιτάκι MISKO, ανακατεύοντας καλά.

Λαδώνουμε στρογγυλό ταψί και στρώνουμε τα 3 πρώτα φύλλα, λαδώνοντας καλά το καθένα. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα και εάν μας περισσεύει πολύ φύλλο, κόβουμε λίγο από τις άκρες. Διπλώνουμε τις άκρες να σχηματίσουν γείσο και το λαδώνουμε και αυτό. Χαράζουμε την πίτα.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσει το φύλλο.

Σερβίρουμε την πίτα ελαφρώς ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.