facebook instagram youtube

Πρωτοχρονιάτικη πίτα Κοζάνης με κιμά και χυλοπιτάκι

Συνταγή από: Madame Ginger
preperation 30΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 80΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 10 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χυλοπιτάκι με αυγά

200 γρ. Χυλοπιτάκι MISKO

6 χωριάτικα φύλλα κιχί

ελαιόλαδο για τα φύλλα

Για την γέμιση

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

120 ml φρέσκο γάλα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τον κιμά για 6-7 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τον κιμά για 7-8 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά.

Αποσύρουμε τον κιμά από τη φωτιά, περιμένουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα και το Χυλοπιτάκι MISKO, ανακατεύοντας καλά.

Λαδώνουμε στρογγυλό ταψί και στρώνουμε τα 3 πρώτα φύλλα, λαδώνοντας καλά το καθένα. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα και εάν μας περισσεύει πολύ φύλλο, κόβουμε λίγο από τις άκρες. Διπλώνουμε τις άκρες να σχηματίσουν γείσο και το λαδώνουμε και αυτό. Χαράζουμε την πίτα.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσει το φύλλο.

Σερβίρουμε την πίτα ελαφρώς ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.