Κατηγορίες Συνταγής:
Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Κιμά Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με Χρυσή Σειρά Συνταγές από τον Γιάννη Λουκάκο Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ραντεβού Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές με Zυμαρικά Πλεξούδες Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Χρυσή Σειρά Πλεξούδες
Για τις πλεξούδες με μοσχαρίσιο κιμά
500 γρ. Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO
500 γρ. σάλτσα κιμά
400 γρ. σάλτσα γιαουρτιού
1 γρ. ρίγανη αποξηραμένη
1 γρ. πάπρικα καπνιστή γλυκιά
2 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, φύλλα
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα κιμά
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
25 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 γρ. κύμινο σκόνη
400 γρ. ζωμός κοτόπουλο
110 γρ. τοματίνια, κομμένα σε μικρό καρέ
20 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
180 γρ. τυρί κρέμα
6 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, φύλλα, χοντροκομμένα
5 γρ. μαϊντανός, φύλλα, χοντροκομμένα
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
250 γρ. γιαούρτι
250 γρ. τυρί κρέμα
15 γρ. ελαιόλαδο
4 γρ. αλάτι
Για τη σάλτσα κιμά
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να καβουρδιστεί πλήρως. Χαμηλώνουνε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι, το κύμινο και μόλις μυρίσουν, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να συμπυκνωθούν αρκετά τα υγρά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και να χυλώσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Για τις πλεξούδες με μοσχαρίσιο κιμά
Σε κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τις Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO για 7’ με 8’ λεπτά.
Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα και τα σερβίρουμε σε μία πιατέλα.
Περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα κιμά, μοιράζουμε σε σημεία τη σάλτσα γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.