facebook instagram youtube

Πλεξούδες με μοσχαρίσιο κιμά και σάλτσα γιαουρτιού

Συνταγή από: Γιάννη Λουκάκο

Η αγαπημένη συνταγή όλων τα μακαρόνια με κιμά, λίγο διαφορετική! θα χρησιμοποιήσουμε ένα ιδιαίτερο και νόστιμο ζυμαρικό, τις Πλεξούδες Χρυσή Σειρά και θα προσθέσουμε κουκουνάρι, ντοματίνια και μια δροσερή σάλτσα από γιαούρτι για να δώσουμε μια ανάλαφρη πινελία στη μακαρονάδα μας.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 45΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χρυσή Σειρά Πλεξούδες

Για τις πλεξούδες με μοσχαρίσιο κιμά

500 γρ. Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO

500 γρ. σάλτσα κιμά

400 γρ. σάλτσα γιαουρτιού

1 γρ. ρίγανη αποξηραμένη

1 γρ. πάπρικα καπνιστή γλυκιά

2 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, φύλλα

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα κιμά

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

25 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

3 γρ. κύμινο σκόνη

400 γρ. ζωμός κοτόπουλο

110 γρ. τοματίνια, κομμένα σε μικρό καρέ

20 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο

180 γρ. τυρί κρέμα

6 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, φύλλα, χοντροκομμένα

5 γρ. μαϊντανός, φύλλα, χοντροκομμένα

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

250 γρ. γιαούρτι

250 γρ. τυρί κρέμα

15 γρ. ελαιόλαδο

4 γρ. αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα κιμά
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να καβουρδιστεί πλήρως. Χαμηλώνουνε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι, το κύμινο και μόλις μυρίσουν, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να συμπυκνωθούν αρκετά τα υγρά.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και να χυλώσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Για τις πλεξούδες με μοσχαρίσιο κιμά
Σε κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τις Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO για 7’ με 8’ λεπτά.

Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα και τα σερβίρουμε σε μία πιατέλα.

Περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα κιμά, μοιράζουμε σε σημεία τη σάλτσα γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.