Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές Light Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Μπρόκολο Συνταγές με Κοτόπουλο Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές με Πενάκι της MISKO Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Πενάκι
500 γρ. Πενάκι MISKO
3 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλο (ή 4 μικρά)
300 γρ. μπρόκολο σε φουντίτσες
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 – 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
150 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικά)

Κάνουμε λίγες διατάσεις γιατί δεν παίζουμε με αυτά.
Βράζουμε το Πενάκι MISKO σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε και τις ανακατεύουμε με 1 – 2 κ. σούπας ελαιόλαδο.
Βράζουμε το μπρόκολο για 2 λεπτά και το στραγγίζουμε. Το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το στραγγίζουμε ξανά.
Λαδώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, τα αφήνουμε να «σταθούν» για λίγο και τα κόβουμε σε φετούλες.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο, το μπρόκολο και το ξύσμα λεμονιού στο πενάκι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Τρώμε μια μπουκιά με ίσιο τον κορμό, το κεφάλι παράλληλα με το έδαφος. Κάνουμε όσες επαναλήψεις χρειαστεί.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.