facebook instagram youtube
GR | EN

ΠΕΝΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΑΤΕΣ – Πένες με ψητό κοτόπουλο και μπρόκολο

059A8594
059A8594

Πρωτεϊνη; Τσεκ. Βιταμίνη; Τσεκ. Ενέργεια και γεύση; Διπλό τσεκ. Ό,τι καλύτερο για μετά την προπόνηση.

shadow shadow
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 35΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-PEΝAKI 894598 – 18

MISKO Πενάκι

500 γρ. Πενάκι MISKO

3 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλο (ή 4 μικρά)

300 γρ. μπρόκολο σε φουντίτσες

ξύσμα από 1 λεμόνι

3 – 4 κ. σούπας ελαιόλαδο

150 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικά)

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κάνουμε λίγες διατάσεις γιατί δεν παίζουμε με αυτά.

Βράζουμε το Πενάκι MISKO σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε και τις ανακατεύουμε με 1 – 2 κ. σούπας ελαιόλαδο.

Βράζουμε το μπρόκολο για 2 λεπτά και το στραγγίζουμε. Το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το στραγγίζουμε ξανά.

Λαδώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, τα αφήνουμε να «σταθούν» για λίγο και τα κόβουμε σε φετούλες.

Ρίχνουμε το κοτόπουλο, το μπρόκολο και το ξύσμα λεμονιού στο πενάκι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Τρώμε μια μπουκιά με ίσιο τον κορμό, το κεφάλι παράλληλα με το έδαφος. Κάνουμε όσες επαναλήψεις χρειαστεί.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.