facebook instagram youtube

One pot μακαρονάδα με μπρόκολο και bacon

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κοφτό

500 γρ. Κοφτό MISKO

60 ml ελαιόλαδο

200 γρ. bacon, κομμένο σε τετραγωνάκια

3 1/2 κούπες ζωμό λαχανικών

1 κ.γ. πάπρικα

1 μεσαίο μπρόκολο, κομμένο σε μικρές φουντίτσες

500 ml κρέμα γάλακτος

300 γρ. cheddar τριμμένο

80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το bacon. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.   

Προσθέτουμε στο τηγάνι το Κοφτό MISKO και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Ο ζωμός θα πρέπει να καλύπτει τα ζυμαρικά ώστε να βράσουν σωστά. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ανακατεύουμε συχνά ώστε να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά στον πάτο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό αν μας έχει μείνει.  

Πέντε λεπτά πριν να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά προσθέτουμε πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπρόκολο που το έχουμε κόψει σε πολύ μικρά φουντάκια. Ανακατεύουμε συχνά.  

Ένα λεπτό πριν να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.  

Στο τέλος προσθέτουμε το cheddar και ανακατεύουμε για μια ακόμη φορά πολύ καλά μέχρι να λιώσει.  

Τέλος προσθέτουμε το τσιγαρισμένο bacon και ανακατεύουμε για τελευταία φορά. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.  

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.