facebook instagram youtube

Παστίτσιο Χωρίς Γλουτένη

preperation 40΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 50΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 8 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πέννε Ριγκάτε Χωρίς Γλουτένη

400 γρ. Πέννε Ριγκάτε Χωρίς Γλουτένη MISKO

1 φλ. Κεφαλοτύρι τριμμένο

Για τον κιμά

3κ.σ. ελαιόλαδο

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

1κ.σ. πελτέ

400 γραμ. ντομάτα κονκασέ

80ml. κόκκινο κρασί

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλα

1 δαφνόφυλλο

1κ.γ.μπαχάρι, τριμμένο

1κ.γ.κύμινο, τριμμένο

1κ.σ ξερή ρίγανη

1κ.γ. αλάτι

1κ.γ.φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

100 γραμ. βούτυρο

100 γραμ. αλεύρι Χωρίς Γλουτένη

1 λίτρο γάλα, ζεστό

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα λευκό πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά. Χρησιμοποιούμε μια ξύλινη κουτάλα για να σπάσουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να χρυσίσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.

Μετα προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Μπορούμε να προσθέσουμε και ένα ποτήρι νερο στην σάλτσα. Σιγοβράζουμε για 20-30’ μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Αφαιρούμε την δάφνη και την κανέλα ώστε να μην πικρίσουνε.

Για την μπεσαμέλ, σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να χρυσίσει.

Περιχύνουμε με το ζεστό γάλα σιγά σιγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Όταν αρχίσει να πήζει, πασπαλίζουμε με το μισό τυρί, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.

Βράζουμε τις Πέννες Ριγκάτε Χωρίς Γλουτένη βάσει των οδηγιών πάνω στη συσκευασία. Σουρώνουμε και στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Ανακατεύουμε με 3κ.σ. μπεσαμέλ.

Αδειάζουμε τον κιμά επανω στις Πέννε Ριγκάτε και ύστερα περιχύνουμε με την  μπεσαμελ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C,  για 45΄-50΄.

Αφήνουμε το παστίτσιο να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.