facebook instagram youtube

Ματσάτα με κοτόπουλο, μπέικον, γλυκοπατάτα, φασκόμηλο και κατσικίσιο τυρί

Συνταγή από: Γιάννη Λουκάκο

Για τους λάτρεις των ζυμαρικών μαγειρέψτε μια συνταγή που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο, Ματσάτα MISKO με κοτόπουλο, μπέικον, γλυκοπατάτα, φασκόμηλο και κατσικίσιο τυρί.

shadow shadow
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χρυσή Σειρά Ματσάτα

500 γρ. Ματσάτα MISKO Χρυσή Σειρά

50 γρ. ελαιόλαδο

800 γρ. κοτόπουλο μπούτι, φιλέτο, σε μέτρια κομμάτια

180 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρό καρέ

250 γρ. γλυκοπατάτα, κομμένη σε μέτριο καρέ

120 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο

10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

200 γρ. κρασί λευκό

1 κιλό ζωμός κοτόπουλο

200 γρ. κατσικίσιο τυρί

8 γρ. φασκόμηλο, φύλλα, χοντροκομμένο

40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο

100 γρ. βούτυρο

αλάτι

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά Ματσάτα MISKO Χρυσή Σειρά και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αλατίζουμε το κοτόπουλο.

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα σκούρο καστανό χρώμα από όλες τις πλευρές για περίπου 4 λεπτά η κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μπέικον, τη γλυκοπατάτα, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρει το μπέικον ένα καστανό χρώμα, για περίπου 2 με 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί για περίπου 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει για 1 λεπτό περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό, επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο, για 10 λεπτά περίπου.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί με τα υγρά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Προσθέτουμε το φασκόμηλο, τα ζυμαρικά, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μοιραστούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα μεταξύ τους και να χυλώσουν τα ζυμαρικά.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και τρίβουμε από πάνω μαύρο πιπέρι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.