facebook instagram youtube

Μακαρονοσαλάτα με αποξηραμένα σύκα, σύγκλινο και βαλσάμικο ξύδι Καλαμάτας

Μακαρονάδες με έμπνευση από τον τόπο μας

preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 10΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πενάκι

500 γρ. Πενάκι MISKO

100 γρ. αποξηραμένα σύκα

300 ml ζεστό νερό

50 ml βαλσάμικο ξύδι Καλαμάτας

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. μουστάρδα

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. ξερή ρίγανη

½ κ.γ. ξερό θυμάρι

200 γρ. σύγκλινο, σε φετάκια

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι ρόκα

50 γρ. σπανάκι baby

60 γρ. ηλιόσπορος

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα σύκα. Τα βάζουμε σε μπολ και τα περιχύνουμε με το ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 12-15 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τινάζουμε καλά και αφήνουμε να στραγγίξουν όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα.

Σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι), βάζουμε 80 ml ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, την μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο, την ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πολτοποιούμε καλά σε ρευστό μείγμα. Μεταφέρουμε την σος σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τα σύκα, το σύγκλινο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα βρασμένα ζυμαρικά, την ρόκα και το σπανάκι και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

Αφήνουμε την μακαρονοσαλάτα να μαριναριστεί για 20 λεπτά και είτε την σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντάς την με τον ηλιόσπορο, είτε την φυλάμε καλυμμένη στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.