Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Ορεκτικά Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Light Συνταγές με Χοιρινό Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Πενάκι της MISKO Ελληνικές Συνταγές Μακαρονάδες του κόσμου Μακαρονοσαλάτα: Εύκολες & Γρήγορες ΣυνταγέςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πενάκι
500 γρ. Πενάκι MISKO
100 γρ. αποξηραμένα σύκα
300 ml ζεστό νερό
50 ml βαλσάμικο ξύδι Καλαμάτας
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
½ κ.γ. ξερό θυμάρι
200 γρ. σύγκλινο, σε φετάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι ρόκα
50 γρ. σπανάκι baby
60 γρ. ηλιόσπορος
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζουμε τα σύκα. Τα βάζουμε σε μπολ και τα περιχύνουμε με το ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 12-15 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τινάζουμε καλά και αφήνουμε να στραγγίξουν όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα.
Σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι), βάζουμε 80 ml ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, την μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο, την ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πολτοποιούμε καλά σε ρευστό μείγμα. Μεταφέρουμε την σος σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τα σύκα, το σύγκλινο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα βρασμένα ζυμαρικά, την ρόκα και το σπανάκι και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε την μακαρονοσαλάτα να μαριναριστεί για 20 λεπτά και είτε την σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντάς την με τον ηλιόσπορο, είτε την φυλάμε καλυμμένη στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.