facebook instagram youtube

Μακαρόνια με καραμελωμένα κρεμμύδια, απάκι και θυμάρι

Συνταγή από: Madame Ginger
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_PASTITSIOGOLD

MISKO Χρυσή Σειρά Παστίτσιο Νο2

500 γρ. Παστίτσιο Νο2 Χρυσή Σειρά MISKO

200 γρ. απάκι σε κομματάκια

4 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

60 ml ρακή

4-5 κλωνάρια θυμάρι

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

120 γρ. ξερή μυζήθρα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Παράλληλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε άλλη ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το απάκι για 1-2 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα κι απ’ τις δυο πλευρές. Το μεταφέρουμε σε πιάτο.

Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά σε υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 8-10 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να αρχίσουν να καραμελώνουν.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει στη μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια Παστίτσιο Νο2 Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Όταν τα κρεμμύδια έχουν καραμελώσει, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε πάλι στο τηγάνι το απάκι και σβήνουμε με τη ρακή.

Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί και προσθέτουμε τα φυλλαράκια απ’ το θυμάρι.

Όταν τα ζυμαρικά βράσουν, τα μεταφέρουμε κατευθείαν απ’ το νερό στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν τα υλικά. Προσθέτουμε και λίγο απ’ το νερό της κατσαρόλας που έβρασαν τα ζυμαρικά (100 ml) και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.

Αποσύρουμε από την φωτιά, πασπαλίζουμε με τη μισή μυζήθρα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο πιπέρι και επιπλέον τριμμένη μυζήθρα.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.