Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές με Χοιρινό Συνταγές με Χρυσή Σειρά Συνταγές από τη Madame Ginger Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Πασχαλινές Συνταγές Συνταγές με Τρυπητά Ζυμαρικά & Μακαρόνια Ελληνικές Συνταγές Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Χρυσή Σειρά Παστίτσιο No2
500 γρ. Παστίτσιο Νο2 Χρυσή Σειρά MISKO
200 γρ. απάκι σε κομματάκια
4 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
60 ml ρακή
4-5 κλωνάρια θυμάρι
100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
120 γρ. ξερή μυζήθρα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Παράλληλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε άλλη ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το απάκι για 1-2 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα κι απ’ τις δυο πλευρές. Το μεταφέρουμε σε πιάτο.
Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά σε υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 8-10 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να αρχίσουν να καραμελώνουν.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει στη μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια Παστίτσιο Νο2 Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Όταν τα κρεμμύδια έχουν καραμελώσει, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε πάλι στο τηγάνι το απάκι και σβήνουμε με τη ρακή.
Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί και προσθέτουμε τα φυλλαράκια απ’ το θυμάρι.
Όταν τα ζυμαρικά βράσουν, τα μεταφέρουμε κατευθείαν απ’ το νερό στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν τα υλικά. Προσθέτουμε και λίγο απ’ το νερό της κατσαρόλας που έβρασαν τα ζυμαρικά (100 ml) και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά, πασπαλίζουμε με τη μισή μυζήθρα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο πιπέρι και επιπλέον τριμμένη μυζήθρα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.