facebook instagram youtube

Λιγκουίνι ολικής με κοτόπουλο, μέλι και μουστάρδα

Μια ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη μακαρονάδα με κοτόπουλο, μέλι και μουστάρδα. Η γεύση της θα σας ξετρελάνει.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 35΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Λιγκουίνι

500 γρ. Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO

200 γρ. bacon σε φέτες, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

1/4 φλ. σιναπόσπορο (σπόροι μουστάρδας)

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κ.σ. μέλι

1 κούπα ζωμό κοτόπουλο

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1/2 κ.γ. αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τους σπόρους της μουστάρδας, το σκόρδο, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το μείγμα. Μαρινάρουμε για 10 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το bacon για περίπου 5 λεπτά. Απομακρύνουμε από το τηγάνι το bacon και αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το ζωμό κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο μισό.

Παράλληλα γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Στραγγίζουμε τα λιγκουίνι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Αν χρειάζεται προσθέτουμε 1-2 κ.σ. από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.