Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Λιγκουίνι
500 γρ. Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO
200 γρ. bacon σε φέτες, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/4 φλ. σιναπόσπορο (σπόροι μουστάρδας)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μέλι
1 κούπα ζωμό κοτόπουλο
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ. αλάτι
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τους σπόρους της μουστάρδας, το σκόρδο, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το μείγμα. Μαρινάρουμε για 10 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το bacon για περίπου 5 λεπτά. Απομακρύνουμε από το τηγάνι το bacon και αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το ζωμό κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο μισό.
Παράλληλα γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Στραγγίζουμε τα λιγκουίνι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Αν χρειάζεται προσθέτουμε 1-2 κ.σ. από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.