facebook instagram youtube
GR | EN

Κερκυραϊκή παστιτσάδα με κόκκορα και ξερή μυζήθρα

ΚΕΚΡΥΡΑΙΚΗ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ_ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ_ΣΠΑΓΓΕΤΙ_MISKO_2
ΚΕΚΡΥΡΑΙΚΗ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ_ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ_ΣΠΑΓΓΕΤΙ_MISKO_1
ΚΕΚΡΥΡΑΙΚΗ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ_ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ_ΣΠΑΓΓΕΤΙ_MISKO_2
ΚΕΚΡΥΡΑΙΚΗ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ_ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ_ΣΠΑΓΓΕΤΙ_MISKO_1

Δοκιμάστε την Κερκυραϊκή παστιτσάδα με κόκκορα αντί για μοσχάρι και σπαγγέτι αντί για τα πιο συνήθη τρυπητά μακαρόνια και μεταφερθείτε στο αγαπημένο νησί με κάθε μπουκιά.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 80΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat δύσκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-GOLDEN_LINE-SPAGHETTI 3231024 – 18

MISKO Χρυσή Σειρά Σπαγγέτι

500 γρ. Σπαγγέτι Χρυσή Σειρά MISKO

1 κόκκορας τεμαχισμένος σε μερίδες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

½ κ.γ. κανέλα

4-5 γαρίφαλα

5-6 κόκκους μπαχάρι

¼ κ.γ. κύμινο

2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ. πάπρικα καυτερή

4 κ.σ. πελτέ ντομάτας

200 ml κόκκινο κρασί

2 κ.σ. ξύδι

500-600 ml νερό

1 κ.σ. ζάχαρη

120 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

100 γρ. ξερή μυζήθρα τριμμένη

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πασπαλίζουμε τον κόκκορα με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια κόκκορα απ’ όλες τις πλευρές, για 6-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα σκόρδα, την κανέλα, τα γαρίφαλα, τα μπαχάρια, το κύμινο και τις πάπρικες και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να αρπάζει σβήνουμε με το κρασί κι έπειτα με το ξύδι.

Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ προσθέτουμε νερό ίσα-ίσα να σκεπάζει τα κομμάτια κόκκορα (περίπου 500-600ml), την ζάχαρη, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τον κόκκορα να σιγομαγειρευτεί με το καπάκι κλειστό μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 1 ώρα.

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας μισή κούπα (120 ml) από το νερό τους. Τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.

Μεταφέρουμε τα κομμάτια κόκκορα σε μια πιατέλα, αφαιρούμε από την σάλτσα της κατσαρόλας τα μπαχάρια και τα γαρίφαλα και προσθέτουμε το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα τα Σπαγγέτι, ανακατεύοντας απαλά να καλυφθούν από την σάλτσα.

Σερβίρουμε τα Σπαγγέτι με κομμάτια κόκκορα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη μυζήθρα.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.