facebook instagram youtube

Γρήγορο παστίτσιο με Ριγκατόνι

preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 70΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_RIGKATONI.png

MISKO Ριγκατόνι

500 γρ. Ριγκατόνι MISKO

2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

για τον κιμά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

250 τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλα

3 κόκκους μπαχάρι

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για την κρέμα γιαουρτιού

600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

2 αυγά

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

120 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει, για 5-6 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, την κανέλα και το μπαχάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο κι όταν τα πολλά υγρά έχουν εξατμιστεί, αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Όσο βράζει ο κιμάς γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με τον κιμά.

Λαδώνουμε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα τα Ριγκατόνι με τον κιμά.

Ετοιμάζουμε την κρέμα γιαουρτιού. Σε μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Απλώνουμε σε μεγάλες κουταλιές την κρέμα πάνω από τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και τη φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και σερβίρουμε.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.