Κατηγορίες Συνταγής:
Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές από την Teti’s Flakes Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Επίσημο Δείπνο Συνταγές με Τρυπητά Ζυμαρικά & Μακαρόνια Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Παστίτσιο No2
500 γρ. Παστίτσιο Νο2 MISKO
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχαρίσια μάγουλα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρο, ψιλοκομμένες
1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
3 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. θυμάρι
400 ml κόκκινο κρασί
400 ml ζωμό βοδινού
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Γραβιέρα, τριμμένη
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μάγουλα από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα.
Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το καρότα και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό βοδινού, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, τα μάγουλα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 3 ώρες ή μέχρι τα μάγουλα να είναι μαλακά.
Δοκιμάζουμε τα μάγουλα και εφόσον είναι έτοιμα τα απομακρύνουμε από την κατσαρόλα μαζί με τα φύλλα δάφνης. Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ χειρός χτυπάμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει λεία.
Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μειωθεί κατά ένα τέταρτο. Επαναφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε 35g αλάτι και το Παστίτσιο Νο2 MISKO, που βράζουμε για 8’ και στραγγίζουμε.
Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τα μάγουλα και σερβίρουμε με γραβιέρα τριμμένη.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.