facebook instagram youtube
GR | EN

Βουτυράτο κριθαρότο με καπνιστή πέστροφα

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_KRITHARAKIMETRIO

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

300 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ φινόκιο σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

60 ml τσίπουρο

800 ml καυτό νερό

200 γρ. φιλέτα καπνιστής πέστροφας

40 γρ. βούτυρο αγελάδος

¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το φινόκιο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, αλατοπιπερώνοντας.

Σβήνουμε με το τσίπουρο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Περιχύνουμε με κουτάλα λίγο από το καυτό νερό, ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε κι άλλο καυτό νερό με την κουτάλα. Όταν το κριθαράκι απορροφήσει και αυτό, ρίχνουμε την τελευταία δόση υγρών και ανακατεύουμε σταθερά.

Όσο είναι ακόμα ζουμερό το κριθαράκι, αλλά έχει απορροφήσει τη μεγαλύτερη ποσότητα υγρών, κομματιάζουμε την καπνιστή πέστροφα και την ρίχνουμε στο κριθαράκι μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από την φωτιά.

Προσθέτουμε τον άνηθο ανακατεύοντας απαλά. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.