Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Κριθαράκι Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Κριθαρότο Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Κριθαράκι Μέτριο
300 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φινόκιο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
60 ml τσίπουρο
800 ml καυτό νερό
200 γρ. φιλέτα καπνιστής πέστροφας
40 γρ. βούτυρο αγελάδος
¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το φινόκιο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, αλατοπιπερώνοντας.
Σβήνουμε με το τσίπουρο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Περιχύνουμε με κουτάλα λίγο από το καυτό νερό, ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε κι άλλο καυτό νερό με την κουτάλα. Όταν το κριθαράκι απορροφήσει και αυτό, ρίχνουμε την τελευταία δόση υγρών και ανακατεύουμε σταθερά.
Όσο είναι ακόμα ζουμερό το κριθαράκι, αλλά έχει απορροφήσει τη μεγαλύτερη ποσότητα υγρών, κομματιάζουμε την καπνιστή πέστροφα και την ρίχνουμε στο κριθαράκι μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε τον άνηθο ανακατεύοντας απαλά. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.