Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Κριθαράκι Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Κριθαρότο Λευκές μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Κριθαράκι Μέτριο
300 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φινόκιο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
60 ml τσίπουρο
800 ml καυτό νερό
200 γρ. φιλέτα καπνιστής πέστροφας
40 γρ. βούτυρο αγελάδος
¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το φινόκιο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, αλατοπιπερώνοντας.
Σβήνουμε με το τσίπουρο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Περιχύνουμε με κουτάλα λίγο από το καυτό νερό, ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε κι άλλο καυτό νερό με την κουτάλα. Όταν το κριθαράκι απορροφήσει και αυτό, ρίχνουμε την τελευταία δόση υγρών και ανακατεύουμε σταθερά.
Όσο είναι ακόμα ζουμερό το κριθαράκι, αλλά έχει απορροφήσει τη μεγαλύτερη ποσότητα υγρών, κομματιάζουμε την καπνιστή πέστροφα και την ρίχνουμε στο κριθαράκι μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε τον άνηθο ανακατεύοντας απαλά. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.