facebook instagram youtube

Τριβελάκι με τόνο, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και ελιές

REC_trivelaki_tono_elies.jpg
REC_trivelaki_tono_elies.jpg
shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_TRIVELAKI

MISKO Τριβελάκι

500 γρ. Τριβελάκι MISKO

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την σάλτσα

80 ml ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κιλό ντομάτες αποφλοιωμένες, τριμμένες

ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη

1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι

5-6 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

2 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο

15-20 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι

αλάτι

λίγη ζάχαρη

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη ρίγανη, το κόκκινο πιπέρι, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι και λίγη ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά να δέσει.

Στραγγίζουμε τον τόνο και τον κομματιάζουμε. Ξεπλένουμε τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.

Όταν η σάλτσα πήξει, προσθέτουμε τον τόνο και τις ελιές και ανακατεύουμε. Κλείνουμε τη φωτιά και κρατάμε την σάλτσα ζεστή.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε το Τριβελάκι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Κουνάμε απαλά την κατσαρόλα να δέσουν τα υλικά.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.