Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Τριβελάκι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Τριβελάκι
500 γρ. Τριβελάκι MISKO
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την σάλτσα
80 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κιλό ντομάτες αποφλοιωμένες, τριμμένες
ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
5-6 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο
15-20 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
αλάτι
λίγη ζάχαρη
Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη ρίγανη, το κόκκινο πιπέρι, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι και λίγη ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά να δέσει.
Στραγγίζουμε τον τόνο και τον κομματιάζουμε. Ξεπλένουμε τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.
Όταν η σάλτσα πήξει, προσθέτουμε τον τόνο και τις ελιές και ανακατεύουμε. Κλείνουμε τη φωτιά και κρατάμε την σάλτσα ζεστή.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε το Τριβελάκι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Κουνάμε απαλά την κατσαρόλα να δέσουν τα υλικά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.