facebook instagram youtube
GR | EN

Τριβελάκι με σάλτσα τόνου

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Τριβελάκι

500 γρ. Τριβελάκι MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

450 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες

2 κ.γ. ξερό βασιλικό

1 κ.γ. ζάχαρη

4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

400 γρ. φιλέτο τόνου σε νερό

5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 6 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το βασιλικό, τη ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 7-8 λεπτά.

Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον τόνο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 2-3 λεπτά ακόμα, σε μέτρια φωτιά.

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στο σκεύος με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, γαρνίροντάς τα με φρέσκο θυμάρι.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.