Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Τριβελάκι
500 γρ. Τριβελάκι MISKO
1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε μπουκίτσες
80 ml ελαιόλαδο
2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 πράσα κομμένα σε κυβάκια
40 ml κονιάκ
40 ml κόκκινο κρασί
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
200 γρ. Κεφαλοτύρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ζάχαρη
Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο το κρέας και το βάζουμε στην άκρη.
Μέσα στο λάδι που τηγανίσαμε το κρέας, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά τα κρεμμύδια και τα πράσα.
Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζάχαρη.
Σβήνουμε με το κονιάκ και έπειτα με το κρασί.
Βάζουμε πάλι το κρέας, τις ντομάτες και νερό και αφήνουμε το κρέας να βράσει καλά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει και να πήξει η σάλτσα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με το κρέας και τη σάλτσα του από πάνω, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κεφαλοτύρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.