facebook instagram youtube
GR | EN

Τριβελάκι με μοσχαράκι κοκκινιστό με κρασί

REC_trivelaki_mosxaraki_kokkinisto.jpg
REC_trivelaki_mosxaraki_kokkinisto.jpg

Παραδοσιακό κοκκινιστό μοσχαράκι αρωματισμένο με κρασί και κονιάκ, σερβίρεται πάνω σε τριβελάκι και κάνει αυτό το χορταστικό γεύμα μια εμπειρία που θα θέλετε να επαναλάβετε πολύ σύντομα.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 70΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-TRIVELAKI 6461024 – 19

MISKO Τριβελάκι

500 γρ. Τριβελάκι MISKO

1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε μπουκίτσες

80 ml ελαιόλαδο

2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2-3 πράσα κομμένα σε κυβάκια

40 ml κονιάκ

40 ml κόκκινο κρασί

1 κιλό ντομάτες τριμμένες

200 γρ. Κεφαλοτύρι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ζάχαρη

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο το κρέας και το βάζουμε στην άκρη.

Μέσα στο λάδι που τηγανίσαμε το κρέας, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά τα κρεμμύδια και τα πράσα.

Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζάχαρη.

Σβήνουμε με το κονιάκ και έπειτα με το κρασί.

Βάζουμε πάλι το κρέας, τις ντομάτες και νερό και αφήνουμε το κρέας να βράσει καλά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει και να πήξει η σάλτσα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με το κρέας και τη σάλτσα του από πάνω, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κεφαλοτύρι.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.