facebook instagram youtube
GR | EN

Τορτελίνια με κιμά

IMG_1361_sleed
IMG_1365_SLEED
IMG_1361_sleed
IMG_1365_SLEED

Ποιος γνώρισε τα μακαρόνια με κιμά και δεν τα αγάπησε; Συνυδάστε τη νοστιμιά και τη θαλπωρή του κλασικού μαμαδίστικου πιάτου αλλά με τορτελίνια, για μια μοναδική γευστική εμπειρία.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 3 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-TORTELINI-TYRIA 1024531 – 9

MISKO Τορτελίνι με τυριά

250 γρ. Τορτελίνι με τυριά MISKO

300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

½ κ.σ. πελτέ ντομάτας

⅓ κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα

50 ml κόκκινο κρασί

400 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

½ κ.γ. ξερό βασιλικό

¼ κ.γ. ξερή ρίγανη

80 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τον κιμά, αφήνοντάς τον λίγο να τσιγαριστεί πριν αρχίσουμε να τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα. Τον σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ, το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και “ξύνουμε” τον πάτο της κατσαρόλας. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό και συνεχίζουμε το βρασμό. Προς το τέλος πασπαλίζουμε με τον ξερό βασιλικό και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Τορτελίνι με τυριά MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα που έβρασαν, τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Κλείνουμε για να παραμείνουν ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με μερικές κουταλιές κιμά και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.